Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

TF-bladet nr 2 1999

Läs mer »

Apropå artikeln "Risk med höghastighetsborr"

Jag bytte ut gamla fyllningar mellan 1995-97. Under det pågående utbytet kom min tandläkare över en fräs från USA.

Läs mer »

Finns den politiska viljan?

Tandvårdsskadeförbundet har under våren 1999 vid ett sammanträffande med Socialdepartementet tagit upp de frågor som berörts i brevet till Socialminister Lars Engqvist. Många av frågeställningarna och synpunkterna fick vi inte svar på. Andra lovade man att undersöka närmare. Det återstår att se hur mycket politisk vilja som finns för att riksdagsbesluten ska efterlevas.

Läs mer »

Autoimmuna sjukdomar och antioxidanter

Är det bra eller dåligt för en person med en autoimmun sjukdom att äta antioxidanter? Vid en autoimmun sjukdom har kroppens immunförsvar ?snedtänt? och förstör då egna celler.

Läs mer »

Tinnitus och nedsatt hörsel ? har tandläkaren med det att göra?

Öronsus är det svenska ordet för tinnitus, men inte alla är överens om att ordvalet är adekvat. Den som t ex dygnet runt ljudmässigt befinner sig i en verkstadsmaskin på högvarv, anser knappast att ljudnivån är att betrakta som ?sus?.

Läs mer »

Är acrylater vårt nya gissel?

Amalgam/tungmetall/kvicksilverförgiftad! Håller det på att bli historia? Nya material ges ut på marknaden, för att ge oss som är drabbade av amalgam, ett nytt leende, ett nytt liv.

Läs mer »

Sida 698 av 705 sidor < Första  < 696 697 698 699 700 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2022 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obunden. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obunden och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: Vardagar kl 10-13 plus onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)