Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Svininfluensan Schweiziska barn får inte Pandemrix

Myndigheterna i Schweiz godkänner inte att det vaccin mot den nya influensan som används i Sverige ges till gravida och barn. Men svenska myndigheter förstår inte den bedömningen, och WHO rekommenderar att gravida kvinnor vaccinerar sig – oavsett vilket godkänt vaccin som används.

Läs mer »

Skeptiska läkare förbjuds att prata om massvaccinering

Chefer inom primärvården i Norrbotten tillåts inte att uttala sig negativt om massvaccineringen mot svininfluensan.
Läs även:

Vaccinmotståndare i vården riskerar att bli omplacerade
För drygt två veckor sedan skrev Meta Wiborgh, chef för Bergnäsets vårdcentral i Luleå, och Björn Olsson, distriktsläkare vid Örnäsets vårdcentral i Luleå och krönikör i Dagens Medicin, under en debattartikel i Svenska Dagbladet. Där riktade de kritik mot att hela Sveriges befolkning ska erbjudas vaccin mot den nya influensan, A(H1N1).

Utspelet retade upp primärvårdsledningen i Norrbotten, som menade att läkarna kan göra patienterna osäkra om de uttalar sig negativt om de nationella rekommendationerna.

? Hur skulle det se ut om de 32 cheferna för vårdcentralerna går ut och säger sin mening, säger Bo Westerlund, divisionschef för primärvården i Norrbottens läns landsting, till tidningen Dagens Samhälle.

Läs mer »

Svininfluensa vaccin till barn, stoppas i Schweiz

Schweiziska barn får inte Pandemrix
Myndigheterna i Schweiz godkänner inte att det vaccin mot nya influensan som används i Sverige ges till gravida och barn. WHO rekommenderar däremot att gravida vaccinerar sig – med oavsett vilket godkänt vaccin.

Läs mer »

Börje Wigström skriver om vaccinets innehåll

Börje Wigström skriver om vaccinets innehåll och vaccinationens pris.
Publicerat i Miljömagasinet september 2009

Läs mer »

Plikt att köpa vaccin bakom kampanj om massvaccinering

Att Sverige är förpliktat att köpa vaccin är sannolikt det viktigaste skälet till kampanjen för massvaccinering, skriver debattören och medicinjournalisten Bo Zackrisson.

Läs mer »

Nästa års medlemskap ingår!

Vi bjuder på resterande del av året som medlem, om du blir medlem i Tandvårdsskadeförbundet nu! Detta innebär att du får november och december månads medlemskap 2009 gratis!
Vi skickar Tf-bladet till dig och ordinarie informationspaket. Välkommen som medlem!

Läs mer »

Sida 595 av 633 sidor < Första  < 593 594 595 596 597 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (Telefontid under sommaren: vardagar kl 10-12. Fr o m den 10/8: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)