Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

TF-bladet nr 4 2007

Läs mer »

Kvicksilverförbud?

Nu är det riktigt spännande tider, det finns tecken som tyder på att vi efter 30 år kanske når målet om ett kvicksilverförbud. Den svenska regeringen har till EU anmält att man har för avsikt att förbjuda hantering, införsel och utförsel av kvicksilver och kemiska föreningar och beredningar där kvicksilver ingår.

Läs mer »

Tf-bladet nr 3 2007

Läs mer »

Hårdnande attityd ? kosta vad det kosta vill!

När nu Socialstyrelsen och Försäkringskassan levererar uppgifter om hur man med omänskliga metoder ska sänka sjukskrivningstiden jublar en del, andra, de verkligt sjuka, inser att hoppet för en mänsklig bedömning är ute. Denna allt mer hårdnande attityd beställdes av den förra regeringen och den nya följer villigt upp och verkställer i praktiken. Allt för att sänka ohälsotalen ? kosta vad det kosta vill!

Läs mer »

TF-bladet nr 2 2007

Läs mer »

När verkligheten överträffar dikten

Ibland överträffar verkligheten dikten. I sagan om mannen som lämnade in ett tyg till skräddaren för att få en rock sydd ? så ?bidde det ingen rock?. ?Vad bidde det då, Mäster Skräddare? Ack jo, det bidde ett par vantar?!

Läs mer »

Sida 584 av 610 sidor < Första  < 582 583 584 585 586 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. 

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2021 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och anda eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20, sommartid endast kl 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)