Tandvårdsskadeförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Rodnader, trötthet och magproblem. Histaminintolerans?

Tidningen Land skriver om histaminintolerans som beror på avsaknad av ett enzym vilket gör att man inte tål vissa födoämnen. Rodnader i ansiktet, trötthet, huvudvärk, gaser i magen med flera problem uppstår och sällan hittar sjukvården orsaken. Man kan testa själv genom att utesluta vissa livsmedel.

Läs mer »

Afrikanska länder föreslår amalgamförbud i hela världen

Ett internationellt möte pågår i Geneve (COP3) där världens alla länder diskuterar hur kvicksilver ska fasas ut ur miljön. Ett förslag i Annex A som handlar om att helt fasa ut amalgam till 2024 och att amalgam på känsliga grupper som barn och gravida ska upphöra redan 2021. Förslaget har lagts fram av Botswana, Tchad, Gabon, Guinea-Bissau, Niger and Senegal och stöttas av Sverige och flera andra Europeiska länder. 

Läs mer »

Lika kostnad för tandvård som för sjukvård

Tänderna måste betraktas som del av kroppen och därmed ingå i hälso- och sjukvårdens högkostnadsskydd. Det ska inte kosta mer att gå till tandläkaren än till doktorn. Detta skriver Tandvårdsskadeförbundet tillsammans med Funktionsrätt Sverige och Mun- och halscancerförbundet i en debattartikel i Dagens Samhälle. 

Läs mer »

Biofilm skadar tänderna

Munhålans bakterieflora uppmärksammas alltmer och nu vet vi att tusentals olika bakteriesorter finns i tänderna, tandköttet, på tungan och i svalget. Den som har tandlossning eller rotfyllningar har i allmänhet många patogena eller skadliga bakterier i munnen. Bakterier från munhålan sprids till övriga kroppen och risken ökar för lunginflammationer och hjärtkärlproblem. 

Läs mer »

Tandlossning ökar risken för hjärtproblem

En doktorsavhandling som läggs fram vid Malmö universitet visar återigen att tandlossning skapar hjärtproblem. Studien visar att den som lider av tandlossning oftare än andra har förkalkningar i halspulsådern och detta har i andra studier visat sig ha samband med förekomst av hjärt- och kärlsjukdomar.

Läs mer »

Tandläkarpodd startas av IAOMT

En speciell tandläkarpodd med fokus på risker med amalgam, metaller och rotfyllningar har startat. Den görs av IAOMT som hoppas kunna få fler att inse riskerna med metaller, rotfyllningar med mera. IAOMT står nära Tandvårdsskadeförbundet. 

Läs mer »

Sida 2 av 558 sidor  < 1 2 3 4 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf.
Anmäl dig online

Till Heavy Metal Detox Summit Samtliga föredrag från avgiftningskonferensen i Berlin 2019 finns här.
 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för bra och giftfri tandvård. Du har alltid nytta av Tf och behövs som medlem.


Förutom denna hemsida se här:
- Om amalgamsanering 
(hemsida)
- Sjuk av tänderna (Youtubefilm)
Sjuk av titan, (Youtubefilm) 
- Vetenskaplig avgiftningskonferens i Berlin (egen hemsida)

Pressmeddelanden

Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida. Avi om årets medlemsavgift har kommit via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport som sköter medlemsregistret. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf informerar om biverkningar av tandvårds-material, risker med rotfyllningar och kopplingar till kroniska sjukdomar. Tf ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt. Den största framgången är förbudet mot amalgam som trädde i kraft 2009. Tf fortsätter att ge objektiv information i olika tandvårdsfrågor. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för:

  • Att sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Korrekt information om risker för biverkningar av material inom tandvården.
  • Mindre riskfyllda tandvårdsmaterial och tekniker.
  • Helt metallfria tandvårdsmaterial.
  • Att alla tandvårdsskadade ska ha rätt till samma vård som gäller för andra sjukdomar.
  • Att alla ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Att byte av alla dentala material inklusive proteser och implantat sker utan kostnad vid misstanke om biverkningar.
  • Att ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885. 

Kondoleanser kontakta Tf via mail eller telefon för uppgifter om den avlidna inklusive adress. Skickas senast dagen efter beställning. 

Kontakta oss
Tandvårdsskadeförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)

Råd och stöd  
Råd och stöd kan ges via telefon 08-428 92 42 kl 10-13 alla vardagar samt måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20. 

Mailfrågor
Frågor besvaras även via mail: fragor@tf.nu