Tandvårdsskadeförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Moderna dentala material hållfasta

Avveckling av amalgam diskuteras nu på allvar i EU och sannolikt kommer ett förbud till år 2025. Tråkigt nog tror många tandläkare att amalgam är bättre än moderna fyllningsmaterial. Men så är det inte.

Läs mer »

Zirkonia fungerar bra

En systematisk översiktsartikel visar att zirkonia fungerar bra till både kronor och broar. Zirkonia är en keram bestående av främst zirkoniadioxid.  Nu har en genomgång av forskningen gjorts, vilket visar att Zirkonia fungerar bra rent tekniskt för både kronor och broar..

Läs mer »

Bakterier i munhålan

Nu finns en internationell konsensusrapport som slår fast att tandlossningssjukdom ökar risken för hjärtkärlsjukdomar. I rapporten ges också rekommendationer till tandläkare och läkare hur man kan behandla periodontit och samtidigt minska riskerna för hjärtkärlsjukdomar. 

Läs mer »

Skrumplever - inte bara alkohol

Hög belastning på levern kan leda till skrumplever. Inte bara alkohol är orsaken utan även virus, gifter och andra belastningar kan skapa högt tryck på levern som så småningom får försämrad funktion. Kvicksilver från amalgamfyllningar kan också vara en orsak till skrumplever.

Läs mer »

Lasertandvård igen

Tf-bladet nr 4/19 hade en artikel om lasertandvård för att bland annat behandla karies och tandköttsinflammationer. I Dental Tribune finns en intervju med tandläkaren och professorn Josep Arnabat-Domínguez som jobbat med och forskat om laser sedan början av 1990-talet. Laser är ett modernt verktyg som inte har de negativa effekter borren har. 

Läs mer »

Dålig andedräkt?

Dålig andedräkt är ett socialt problem som sällan uppmärksammas. Ofta förknippas det med dålig munhygien, men det behöver inte vara så. Ett problem är att varken tandläkare eller vänner och bekanta vill berätta om illaluktande andedräkt då det känns alltför privat. Förstår man problemet finns åtgärder att vidta.

Läs mer »

Sida 2 av 569 sidor  < 1 2 3 4 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf.
Anmäl dig online

Till Heavy Metal Detox Summit Samtliga föredrag från avgiftningskonferensen i Berlin 2019 finns att köpa här.
 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för bra och giftfri tandvård. Du har alltid nytta av Tf och behövs som medlem.


Förutom denna hemsida se här:
- Om amalgamsanering 
(hemsida)
- Sjuk av tänderna (Youtubefilm)
Sjuk av titan, (Youtubefilm) 

Pressmeddelanden

Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida. Avi om årets medlemsavgift har kommit via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport som sköter medlemsregistret. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf informerar om biverkningar av tandvårds-material, risker med rotfyllningar och kopplingar till kroniska sjukdomar. Tf ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt. Den största framgången är förbudet mot amalgam som trädde i kraft 2009. Tf fortsätter att ge objektiv information i olika tandvårdsfrågor. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för:

  • Att sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Korrekt information om risker för biverkningar av material inom tandvården.
  • Mindre riskfyllda tandvårdsmaterial och tekniker.
  • Helt metallfria tandvårdsmaterial.
  • Att alla tandvårdsskadade ska ha rätt till samma vård som gäller för andra sjukdomar.
  • Att alla ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Att byte av alla dentala material inklusive proteser och implantat sker utan kostnad vid misstanke om biverkningar.
  • Att ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885. 

Kondoleanser kontakta Tf via mail eller telefon för uppgifter om den avlidna inklusive adress. Skickas senast dagen efter beställning. 

Kontakta oss
Tandvårdsskadeförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)

Råd och stöd  
Råd och stöd kan ges via telefon 08-428 92 42 kl 10-13 alla vardagar samt måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20. 

Mailfrågor
Frågor besvaras även via mail: fragor@tf.nu