Distrikt Blekinge

Distriktet i Blekinge är medlemmar i Funktionsrätt Blekinge och anordnar föredrag och andra aktiviteter. Hör av dig till förbundet för mer information.

Senaste nytt

Den 17 november 2022 hölls ett föredrag ang. munhålebakterier och Alzheimers.

Föredrag av läkaren och forskaren Mats Humble, Örebro universitet. Om hur bakterier i och runt tänder kan påverka risken för Alzheimers sjukdom. Sändes via Zoom, men även vid detta föredrag kunde man delta fysiskt i Stockholm.

Den 16 november 2022 höll Peter Wolter (förbundssekreterare i Tf) ett föredrag på Folkets Hus i Karlshamn.

Föredraget handlade om att metaller kan skapa problem i tandvården, speciellt för de patienter som är allergiska och/eller överkänsliga. Men, som väl är, finns metallfria alternativ. Efter föreläsningen fanns även möjligheter att ställa frågor om Tf och vår verksamhet både regionalt och i förbundsstyrelsen.

Keramer i tänder och käkben

Onsdagen den 26/10 2022 hölls ett föredrag av tandläkare Noran de Basso som har mycket stora kunskaper om olika keramiska material och hur de kan användas i implantat, kronor och broar. Föredraget sändes via Zoom, men man kunde även delta på plats i Stockholm.

Fria radikaler och antioxidanter

Onsdagen den 19/10 2022 hölls ett givande föredrag om fria radikaler och antioxidanter av Per Arne Öckerman. Föredraget hölls via Zoom.

Ann-Marie Lidmark höll ett intressant föredrag i Karlshamn den 2 mars 2022.

Doktorn hittar inget fel. Kan det vara tänderna? Ann-Marie Lidmark berättade om allergier mot dentala material, rotfyllda tänder eller andra infektioner, galvaniska strömmar mellan metaller i munhålan, tandställningar, implantat med mera som orsak till symtom och sjukdomar.

Läs mer »

« Visa alla distrikt

Kommande aktiviteter

Vi hälsar våra medlemmar välkomna till årsmötet som hålls per telefon, den 8 februari 2023 kl. 17.00. Mer information finns i kallelsen som skickas ut under januari månad.

Kontakta oss

För mer information kontakta:

Förbundskansliet
e-post: kansli@tf.nu
tel: 08-428 92 42

Vår styrelse

Peter Wolter
Lina Svensson
Ann-Christin Johnsson
Bengt Johnsson