Distrikt Örebro

Örebro distrikt har ständig kontakt med landstinget för att få bättre vård för medlemmarna. Bland annat har ett medborgarförslag lagts fram för landstinget som syftar till en särskild vårdenhet för tandvårdsskadade. Flera föredrag anordnas årligen i ämnen som berör medlemmarna. Distriktet är aktivt i HSO och samordnar tills vidare också samtliga aktiviteter i Södermanlands och Västmanlands län.

Senaste nytt

Hjälp jag vill bli frisk

Hade jag lyssnat på den svenska sjukvården hade jag inte varit i livet i dag, skriver Siw Ingvarsson i en berättelse om sin egen sjukdomstid som tandvårdsskadad. Värk och mängder av symtom förföljde henne långa tider till dess det stod klart att kvicksilver i hennes amalgamfyllningar var orsak till besvären. Hon beskriver också den långa vägen tillbaka till hälsa. Inte ens det var så lätt som hon föreställde sig då hon kommit på orsaken till de mångåriga och allvarliga besvären. Läs hennes historia via PDF-filen nedan eller beställ häftet via distriktet.

Turbulens kring föredrag i Laxå om autism

Psykiatrikern Harald Blomberg talade i Laxå den 6 februari på temat autism. Han redovisade mycket intressant bland annat att många fler barn i dag får autistiska barn. Bland annat har han noterat att intolerans mot gluten är stor att problemen ofta uppkommer i samband med att barnen fått egen mobil eller surfplatta som är uppkopplad mot nätet. Han redovisade också att en del med autistiska symtom har problem med kvicksilver och avgiftning av tungmetaller. Tillskott av vitamin B12 liksom av metylfolat är sådant som ofta ger effekt.

Läs mer »

Argsint ABF och påhopp från enskilda individer

Turbulensen kring Harald Blombergs föredrag om autism var stor. Tf:s distrikt fick utstå många argsinta påhopp. Slutligen bytte distriktet lokal och föredraget hölls som planerat. Märkligt är dock att vanlig normal yttrandefrihet inte tycks gälla i medicinskt kontroversiella frågor och att ABF av alla studieförbund lägger locket på. De har kanske helt glömt arbetarrörelsens historia då de tvingades hålla fackliga möten utomhus.

Läs mer »

Dokument

Hjälp jag vill bli frisk Ladda hem

« Visa alla distrikt

Kommande aktiviteter

Föredrag (fri entre) arrangerat av Elöverkänsligas förening

Lördagen den 10 november kl 11-16, Lillkyrka
Tandvårdsskadeförbundets ordförande Ann-Marie Lidmark berättar om sambandet tänder, metaller och elöverkänslighet. Hon pratar också om genetiska olikheter, kost och annat som kan ha betydelse för hälsan och då med särskilt fokus på elöverkänsliga.
(Inga mobiler eller liknande)

För mer information kontakta Siw Ingvarsson

Kontakta oss

​Tandvårdsskadeförbundet Distrikt Örebro
​Hanterar även Sörmlands distrikt.

c/o Siw Ingvarsson
Lund 194
​697 92 Pålsboda
tel 070-5331585
epost: siw_i@hotmail.com

Reidun Hannerz-Zita
epost: reidun.h-zita@home.se

Vår styrelse

Ordförande
Reidun Hannerz-Zita

Övriga ledamöter
Siw Ingvarsson
Birgit Ekblom
Bo Rudberg
Gertrud Rullander

Suppleanter
Torbjörn Lindblom
Carina Molin