Artiklar

Äldreboende ökar kariesrisken

De som kommer in på äldreboenden får mycket kariesangrepp. Munhygienen är dålig, mediciner ges som gör folk muntorra och maten innehåller sannolikt alltför lite mineraler och fettlösliga vitaminer för att hålla tänderna friska. Det är en skam att vi inte tar bättre hand om våra gamla. 

Läs mer »

Bakteriefloran ändras av kronisk sjukdom

Munnens bakterieflora ändras av kroniska sjukdomar som reumatism och diabetes, enligt en ny forskningsrapport. Goda och skyddande bakterier minskar, vilket kan leda till ökad risk för parodentala sjukdomar och andra skador på tänderna. 

Läs mer »

Tf:s representant på kvicksilverkonferensen

Den internationella kvicksilverkonferensen 2013 är avslutad. Ann-Marie Lidmark var där för Tandvårdsskadeförbundets räkning. Här berättar hon om konferensen. En del nytt har lyfts fram. Intressant var också att forskarna tycks vara överens om kvicksilvers giftighet men att det finns vissa svårigheter att bevisa dess farlighet. Kanske beroende på individuella känsligheter och reaktioner. Här kan den genetiska forskningen få stor betydelse.

Läs mer »

Rotfyllda tänder ger infektioner i kroppen

Rotfyllda tänder är bakteriehärdar utan dess like. Läkare borde i större utsträckning samverka med tandläkaren då problem i munnen kan ge upphov till sjukdomar även på andra ställen i kroppen. I artikeln beskriver tandläkare Bobbie Beckman bland annat envisa ögonproblem kopplade till en rotfylld tand.

Läs mer »

Tufft för svenska läkare

Svenska läkare har det tuffast i världen som utövare av alternativa medicinska behandlingar. Detta framgick av konferensen “Egenvård och integrativ medicin”. Se artikel i T-bladet nr 2/2012

Läs mer »

Tandsköterskor infertila p.g.a kvicksilveramalgam!

Detta finns publicerat i andra skrifter sen tidigare ex. i “Var så god nästa!” skriven av Tandvårdsskadeförbundets Ordförande Margaretha Molius.
Kan det finnas bevis för att det är en uppenbar risk för tandsköterskor att drabbas av infertilitet på grund av kvicksilvret i amalgamet?
Läs mer via länken nedan som går till hemsidan där artikeln publicerats.

Läs mer »

Sida 1 av 25 sidor  1 2 3 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)