Patientsäkerhetsdagen är ett av Region Stockholms största återkommande arrangemang för de som arbetar inom hälso- och sjukvården och tandvården. Det handlar om aktuella förbättringsarbeten som förhindrar, förebygger och minskar vårdskador samt utvecklar patientsamverkan.

Patientsäkerhetsdagen skall ha fokus på hur patientsäkerheten skall kunna säkerställas inom vården. Man kommer att ta upp exempel på förbättringsarbeten som förebygger, förhindrar och minskar vårdskador samt utvecklar patientsamverkan.

Genom föreläsningar och workshops kan man ta del av det senaste inom patientsäkerhetsområdet. Utbyte av ny kunskap kommer också att ske via posterutställning och personliga möten.

Evenemanget äger rum onsdagen den 6 mars 2024 mellan kl. 08.00-17.00 på Stockholm Waterfront Congress Centre, Nils Ericssons Plan i Stockholm. Sista dag för anmälan är den 9 februari.

Region Stockholm uppger att man har en vision om att inga patienter skall drabbas av vårdskador. Varje medarbetares insats för ökad patientsäkerhet räknas och gör skillnad.

Patientsäkerhetspriset för år 2024 kommer att delas ut, under evenemanget, av Talla Alkurdi, hälso- och sjukvårdsregionråd, Region Stockholm, och Christine Lorne, primärvårdsregionråd, Region Stockholm.

Arrangemanget riktar sig till medarbetare inom hälso- och sjukvården och tandvården. Det är synd att man som patient inte välkomnas till evenemanget. Det är ju ändock patienterna som det handlar om.

På Socialstyrelsens hemsida om patientsäkerhet kan man läsa följande: Ett team består av personer med olika kompetens där alla bidrar till att nå ett så gott resultat som möjligt. Men teamet är inte komplett utan patienten. Relationen mellan patient och personal behöver präglas av ömsesidig respekt och förståelse. Du som arbetar i vården måste involvera och lyssna uppmärksamt på patienten, möta hen med empati och dela med dig av din yrkeskunskap.

Till Region Stockholms sida angående Patientsäkerhetsdagen
Till Socialstyrelsens sida om patientens delaktighet

 

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)