Redan som fyraåring fick Bo Gustafson Modin symtom på kvicksilverförgiftning. Plötsligt efter vaccination blev han enormt ljuskänslig och kunde knappt vara i ett normalt rum. Han kliade sig ständigt i ögonen, blev undersökt av många doktorer, men ingen kunde hitta något fel. Sedan dess har livet varit kantat av ljuskänslighet, ständig utmattning och kroniska smärtor. 

Under hela sitt liv har Bo Gustafson Modin varit sjuk med utmattningskänslor, smärtor, ljuskänslighet och elöverkänslighet. Sjukvården har trots mängder av undersökningar inte hittat några fel och för det mesta har han förklarats som psykiskt sjuk eller inbillningssjuk. Om detta har han skrivit en hel bok. 

I boken anklagar han Socialstyrelsen för att blunda för riskerna när det gäller amalgam och kvicksilver som konserveringsmedel i vacciner. Moderna vacciner har inte thiomersal som konserveringsmedel, men det tillsattes under hela 1900-talet.

Det inte så att forskning saknats, skriver bokens författare. Han menar att det handlar om att inte vilja se. Tyvärr är det fortsatt på det viset med Socialstyrelsen och många får fortsatt kvicksilversymtom utan att läkare förstår eller vill förstå orsaken. Så länge Socialstyrelsen i sina meddelandeblad och anvisningar inte tydligt talar om att kvicksilver är ett allvarligt gift och att flera olika metaller i kroppen orsakar både galvaniska strömmar och läckage från tandfyllningar, proteser, spikar mm som folk har i kroppen så kommer fortsatt människor att vara sjuka helt i onödan. 

Se mer om Bo Gustafson Modins bok via denna länk

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf.
Anmäl dig online
 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för bra och giftfri tandvård. Du har alltid nytta av Tf och behövs som medlem.


Förutom hemsidan se här:
- Om amalgamsanering 
(hemsida)
- Sjuk av tänderna (Youtubefilm)
Sjuk av titan, (Youtubefilm) 
- Vetenskaplig avgiftningskonferens i Berlin (egen hemsida)

Pressmeddelanden

Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida. Avi om årets medlemsavgift har kommit via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport som sköter medlemsregistret. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf informerar om biverkningar av tandvårds-material, risker med rotfyllningar och kopplingar till kroniska sjukdomar. Tf ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt. Den största framgången är förbudet mot amalgam som trädde i kraft 2009. Tf fortsätter att ge objektiv information i olika tandvårdsfrågor. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för:

  • Att sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Korrekt information om risker för biverkningar av material inom tandvården.
  • Mindre riskfyllda tandvårdsmaterial och tekniker.
  • Helt metallfria tandvårdsmaterial.
  • Att alla tandvårdsskadade ska ha rätt till samma vård som gäller för andra sjukdomar.
  • Att alla ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Att byte av alla dentala material inklusive proteser och implantat sker utan kostnad vid misstanke om biverkningar.
  • Att ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885. 

Kondoleanser kontakta Tf via mail eller telefon för uppgifter om den avlidna inklusive adress. Skickas senast dagen efter beställning. 

Kontakta oss
Tandvårdsskadeförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)

Råd och stöd  
Råd och stöd kan ges via telefon 08-428 92 42 kl 10-13 alla vardagar samt måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20. 

Mailfrågor
Frågor besvaras även via mail: fragor@tf.nu