The Age of Autism, Mercury, Medicine and a Man-made Epidemic. Av Dan Olmsted & Mark Blaxill, (ca 180:- på Bokus eller Ad-libris)

Nedanstående är ett sammandrag av ett utförligare referat i Tf-bladet nr. 1, 2002. Boken behandlar framför allt bakgrunden till autism och mycket om avigsidorna av tidigare medicinsk användning (missbruk) av kvicksilver. Författarna har gjort ett grundligt jobb med att gräva upp biverkningarna av kvicksilverbehandlingen av syfilis, identifierat en rad av Freud?s patienter och vad de varit utsatta för, de tidigaste fallen av autism och kopplingen till användningen av etylkvicksilver (tiomersal) i vacciner och som bekämpningsmedel inom skogs och jordbruk, akrodynia-epidemin, till största delen orsakad av kalomel, (Hg2Cl2) och den epidemiska ökningen av autism.

Fel spår och forskningsfusk
Författarna noterar att man vid autism först skyllt på föräldrarna, sedan på gener, men att den djupare granskning de gjort visar på något helt annat. Ingen genetisk sjukdom beter sig som autism-epidemin. Gener förändras inte på några årtionden.

Till delta kommer förnekanden av epidemiologer och pediatriker, ofta med kopplingar till vaccinindustrin, som hävdar att det inte skett någon ökning av antalet autismfall, speciellt inte kopplat till antalet vaccinationer, utan att en skenbar ökning skett genom bättre diagnostik.

Epidemiologerna har även försökt blanda bort korten genom all sudda ut gränserna mellan autism och andra utvecklingsstörningar för att dölja att det varit en ökning. Enligt Kanner, framstående barnläkare och den som först beskrev autism, är autism inget att ta fel på: “Sedan 1938 har ett antal barn kommit till vår kännedom, vars tillstånd avviker så markant och unikt från allting hittills, att varje fall, hoppas jag, kommer att få ett detaljerat beaktande av dess fängslande särdrag.”

Etylkvicksilver och tiomersal
I Europa beskrev Hans Asperger fall med likartad symtombild. men med skillnaden att de oftast hade bättre talförmåga. Etylkvicksilverföreningar och difterivaccin med tiomersal började användas i Europa under 1930-talet, med den skillnaden att vaccinationerna skedde under skolåldern, när barnen lärt sig tala, medan de i USA gavs vid 6-9 månaders ålder.

Blaxill & Olmsted identifierade genom arkiv, tidningsurklipp, bibliotek och efterlysningar på internet, en rad av de tidigaste fallen och vad deras föräldrar sysslade med. Resultat: Möjlig giftpåverkan, som i samtliga fall pekade på exponering för samma giftiga ämne som började användas på 1930-talet: etylkvicksilver.

Feldiagnostisering
Upptäckten ledde vidare till frågan om kvicksilver var upphovet till missade orsaker till andra sjukdomar. Vid syfilis drabbades en del av de kvicksilverbehandlade av “sen neurosyfilis”. Den engelska beteckningen säger mer: “general paralysis of the insane , d.v.s. förlamningar och mentalsjukdom. Filosofen Nietzsche var en av de drabbade, sannolikt även Gustav Fröding. l folkgrupper, där man inte behandlade syfilisfall med kvicksilver, hittades inte ett enda fall av neurosyfilis. I Europa upptogs 25 procent av alla platser för manliga patienter på mentalsjukhus av fall med sen neurosyfilis.

Hysteri
Blaxill & Olmsted har även identifierat en rad av Freud’s psykoanalysfall, kvinnor med “hysteri”. Ett av Freud’s tidigaste paradfall var en ung kvinna, Ida Bauer, i Freud?s skrifter under pseudonymen Dora, vars far behandlats för syfilis av Freud själv. Dottern fortsatte att behandla fadern i hemmet och hamnade senare på psykoanalys-soffan. Dotterns symtom (huvudvärk, ihållande hosta, gångsvårigheter, svårt att tala, magstörningar, depression) började när fadern fått behandling mot syfilis. Freud skriver själv, utan att dra relevanta slutsatser, att “en anmärkningsvärt stor andel av de patienter som jag behandlat med psykoanalys kommer från hem med fäder som lidit av sen syfilis”, I boken finns ytterligare ett antal fall av Freud?s “hysterifall” beskrivna, alla med uppenbara kvicksilversymtom..

Charcot, neurolog
Freud besökte även Charcot, berömd neurolog i Paris. Charcot klassificerade även de mest uppenbara fall av förgiftning som hysteri och ansåg att skakningar vid kvicksilverförgiftning orsakades av hysteri, till och med hos en patient som var förgyllare. Guld löstes i kvicksilver, ströks på föremål och upphettades tills kvicksilvret avdunstat. Charcot ansåg att koncentrisk begränsning av synfältet, skakningar och darrningar och växlande känselbortfall var säkra tecken på hysteri, I själva verket är de välkända tecken på kvicksilverförgiftning. Man kan fråga sig om läkarnas förmåga att finna orsaker till sjukdomar är bättre idag än på Charcot?s tid? En av Tf:s amalgamförgiftade medlemmar fick diagnosen psykosocial krisreaktion med gångstörning! Boken beskriver även akrodynia-epidemin och drar ungefär samma slutsatser som vi själva gjort..

Etylkvicksilver, vacciner och autism
Första världkriget med dess stridsgaser ledde till ett uppsving för kemiindustrin och på 1920-talet började man experimentellt syntetisera nya metall-organiska föreningar. 1929 patenterades en etylkvicksilver-fungicid, Ceresan, ett ämne som orsakat ett stort antal förgiftningar. Ceresan åtföljdes av metylkvicksilver, som orsakat ännu fler förgiftningar. 1927 patenterades tiomersal, etylkvicksilver-tiosalicylat och läkemedelsföretaget E. Lilly förvärvade rättigheterna. Det första vaccin som innehöll ämnet var difterivaccin, som började användas i New York 1931, och vid mitten av årtiondet startade massvaccineringar med tiomersal-innehållande difterivaccin.

Autism
Författarna anser, liksom Kanner på 1930-talet, att orsaken till att autism inte upptäcktes och beskrevs före 1930-talet helt enkelt berodde på att sjukdomen inte fanns tidigare. Autism uppträdde när kemi- och läkemedelsindustrin började tillverka höggradigt giftiga kvicksilverpreparat.

Bland föräldrarna till de första autismfallen fanns en växtpatolog som experimenterade med etylkvicksilverfungicider, en pediatriker som var en tidig förespråkare för massvaccinering med kvicksilverinnehållande vaccin, en sekreterare i ett patologi-laboratorium som tillbringade dagarna i kvicksilverångor (många fixeringsvätskor innehåller kvicksilver), medan hennes blivande make, psykiatriker, behandlade syfilispatienter med kvicksilver.

Flera andra familjer hade anknytning till jord- och skogsbruksforskning eller sjukvården, alla verksamheter med den hög risk för exponering för kvicksilver i sina nyaste och giftigaste former. Man kan säkert anta att barn till sjukvårdsanställda var bland de första som blev vaccinerade med vaccin innehållande tiomersal

De tidigaste fallen
Baxill & Olmsted kunde genom sin sökning identifiera 7 av de 11 första fallen. Författarna besökte två av de tidigaste autismfallen som fortfarande levde. Det första fallet, Donald T. Nu 79 år. hade turen att återhämta sig. Man diagnostiserade honom som ett fall av barnreumatism. Han behandlades med guldsalt. ett medel som fortfarande används mot autoimmuna reumatiska sjukdomar. Flertalet symtom försvann. Antalet autismfall fortsatte långsamt att öka fram till 1990-talet, då en formlig explosion inträffade, samtidigt med att antalet vaccinationer med tiomersal ökade.

Kvicksilvret togs bort eller minskade i början på 2000-talet (tidigare i Sverige), men lagret av gammalt, tiomersal-innehållande vaccin fortsatte att användas under ett antal år och det tar oftast minst tre år innan autism-diagnos fastställs. Nya vacciner med tiomersal, bl.a influensavaccin, infördes också i barnvaccinationsprogrammet och det är tvivelaktigt om mängden kvicksilver som barnen i USA får har minskat drastiskt, dessutom tillkommer andra tillsatser som aluminium och formaldehyd, och exponeringar från en alltmer nedsmutsad miljö.

Under 1990-talet uppmärksammades autism alltmer i media och med internet fick föräldrar möjligthet att börja jämföra vad som hänt under barnens första tid. Gemensam nämnare: Vacciner.

Olmsted genomförde en undersökning av Amishfolket som vägrar vaccinationer av religiösa skäl, och den visade endast några enstaka fall av autism, vilka alla hade blivit vaccinerade utanför samhället. Därefter har alltmer kommit fram, och ett antal forskare med civilkurage har påvisat ett stort antal störningar hos autismfallen, som ökad produktion av fria radikaler, immunstörningar, ökad kvicksilverhalt kombinerat med nedsatt avgiftningsförmåga genom brist på glutation m.m. Djurförsök har visat, att tiomersal i vaccinnivåer, producerar precis samma effekter, som man finner hos autismfallen.

Kommer sanningen fram?
Vaccinindustrin, pediatriska institutioner, läkare och forskare med förutfattade meningar och tyvärr även statliga institutioner, har gjort stora ansträngningar att lägga ut dimridåer och producera vinklad statistik. Det finns oerhört mycket information om autism på internet. En sökning på Google ger 75 miljoner träffar.

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)