Sömnstörningar ger ökad risk för Alzheimers sjukdom visar nya forskningsrön. Avgiftning av hjärnan och bortforsling av amyloida plack sker under natten som ett riktigt reningsbad för hjärnan. Sömnen är därmed särskilt viktig för den som är utsatt för kvicksilver, titan, guld eller andra metaller och särskilt om de läckt in i hjärnan.

Sömnstörningar är vanligt bland Tandvårdsskadeförbundets medlemmar. För lite sömn sätter ned den allmänna kapaciteten, men det gör också att hjärnan slammar igen berättar forskare. Det är under sömnen hjärnan rensas på avfall och avgiftas.

Kroppen behöver således en effektiv sömn för att rensa ut amyloida plack från hjärnan och för att utsöndra gifter annars riskerar man få demenssjukdomar. Hjärnans knep för att rensa sig själv under sömnen är att släppa in stora volymer cerobrospinalvätska samtidigt som hjärncellerna tillfälligt krymper för att effektivisera flödet. På så sätt “sköljer” hjärnan ut gifter och fria radikaler.

Utan bra sömn ökar således risken för förgiftning och även risken att drabbas av demens. Under dagtid sväller hjärnan av allt tankearbete vi utför och därmed försämras möjligheten att ta hand om fria radikaler och andra gifter.

Se mer på Dr Mercolas hemsida via länken nedan. Där finns också en film som illustrerar hur hjärnan under natten får sitt reningsbad.

Till Dr Mercolas hemsida

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf.
Anmäl dig online
 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för bra och giftfri tandvård. Du har alltid nytta av Tf och behövs som medlem.


Förutom hemsidan se här:
- Om amalgamsanering 
(hemsida)
- Sjuk av tänderna (Youtubefilm)
Sjuk av titan, (Youtubefilm) 
- Vetenskaplig avgiftningskonferens i Berlin (egen hemsida)

Pressmeddelanden

Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida. Avi om årets medlemsavgift har kommit via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport som sköter medlemsregistret. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf informerar om biverkningar av tandvårds-material, risker med rotfyllningar och kopplingar till kroniska sjukdomar. Tf ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt. Den största framgången är förbudet mot amalgam som trädde i kraft 2009. Tf fortsätter att ge objektiv information i olika tandvårdsfrågor. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för:

  • Att sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Korrekt information om risker för biverkningar av material inom tandvården.
  • Mindre riskfyllda tandvårdsmaterial och tekniker.
  • Helt metallfria tandvårdsmaterial.
  • Att alla tandvårdsskadade ska ha rätt till samma vård som gäller för andra sjukdomar.
  • Att alla ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Att byte av alla dentala material inklusive proteser och implantat sker utan kostnad vid misstanke om biverkningar.
  • Att ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885. 

Kondoleanser kontakta Tf via mail eller telefon för uppgifter om den avlidna inklusive adress. Skickas senast dagen efter beställning. 

Kontakta oss
Tandvårdsskadeförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)

Råd och stöd  
Råd och stöd kan ges via telefon 08-428 92 42 kl 10-13 alla vardagar samt måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20. 

Mailfrågor
Frågor besvaras även via mail: fragor@tf.nu