Autism och narkolepsi är bara några av de allvarliga biverkningar vacciner kan ge. Tandvårdsskadeförbundet avråder sina metallkänsliga medlemmar från att vaccinera sig. Men det finns anledning även för andra att före vaccinering ta ställning till eventuella biverkningar och vilka risker man utsätter sig själv och sina barn för. Flera forskare har nu gått ut och visat att de fuskat med sina forskningsresultat för att tillfredsställa sina bidragsgivare, dvs företag som säljer vacciner.

Vacciner består av många olika delar som alla kan innebära risker. Dels finns hela eller delar av smittämnet för att skapa “igenkänning” för att kroppen snabbt ska kunna mobilisera det egna immunförsvaret vid riktig smitta, dels finns tillsatser för att trigga igång immunförsvaret vid själva vaccineringstillfället och dels konserveringsmedel i de fall sjukvården inte använder engångsförpackat vaccin.

Den verksamma beståndsdelen kan vara försvagat eller avdödat smittämne alternativt mindre fragment av detta. Avsikten är att kroppens immunförsvar ska skapa antikroppar etc för att snabbt kunna mobilisera ett eget försvar om man senare utsätts för detta smittämne.

Om vaccinernas smittämne endast består av framgent av celler för igenkänning får man inte alltid igång en tillräckligt kraftfull reaktion av immunförsvaret. Därför triggas detta igång med speciella tillsatser som kallas för adjuvanser. Dessa kan vara aluminium och/eller andra ämnen. Det sker en snabb forskning för att ta fram nya och bättre sådana ämnen och gissningsvis är det en snabbt växande bransch precis som hela vaccinationsindustrin.

Hos känsliga individer kan adjuvanser ställa till problem och orsaka allvarliga biverkningar.

Konserveringsmedel behövs om massvaccinationer ska göras, som t ex då alla svenskar skulle vaccinera sig mot svininfluensan. I det vaccinet fanns kvicksilver i form av thiomersal som konserveringsmedel. Tandvårdsskadeförbundets experter misstänker att det var just kvicksilvertillsatsen som gjorde detta vaccin mer farligt än andra, men det kan också ha funnits andra tillsatser med ökad risk för biverkningar.

Tidigare innehöll alla vacciner thiomersal som konserveringsmedel, vilket sannolikt orsakat att vissa barn blev autistiska. Föräldrar har ibland kopplat barnens förändrade beteende just till vaccinationen och i USA där barn vaccineras tidigare än i Sverige och också får flera vaccinationer under en begränsad tid finns forskning som kopplat autism till vaccinationer och därmed öka kvicksilverbelastning. Frekvensen autism i USA tycks ha minskat efter att kvicksilver (thiomersal) tagits bort ur vacciner.

När det gäller mässling-vaccinationer upptäckte en forskare mässlingsvirus med samma genuppsättning som i vacciner i autistiska barns tarmar. Han varnade också för att vaccinera barn mot mässling, vilket medförde att han inte längre kunde vara verksam i England. Nu har emellertid andra forskare erkänt att Wakefield hade rätt och också redovisat resultat som tidigare mörkats (se mer länkar nedan).

Enligt den mörkade forskningen borde tillverkade ha varnat från att vaccinera: – Afroamerikanska män och – Barn under tre år (ökad risk med mellan 3 och 4 gånger)

Njurläkaren Suzanne Humphries upptäckte njurskador hos barn som vaccinerats och blev en enveten vaccinmotståndare (se mer länken nedan). Hon möttes av häftigt motstånd, men har blivit allmer övertygad om riskerna med vaccinationer och förordar C-vitamintillskott för bättre motståndskraft.

Artikel om fusket i vaccinationsforskningen (engelska)
Forskarnas avbön eller redovisning av hur det egentligen var
Information om adjuvanser från Statens Seruminstitutt (norska)
Youtube-film Wakefield (engelska)
Mer om autism, vacciner och forskningsfusk (engelska)
Till Suzanne Humphries hemsida (engelska)

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)