Sjukdomar ger vanligen upphov till brist på C-vitamin och stor produktion av skadliga fria radikaler. C-vitamin i mycket höga halter har visat sig hjälpa kroppens immunförsvar att bekämpa infektioner och oskadliggör också fria radikaler. Flera studier om C-vitamin och Coronavirus startar nu i Kina. 

C-vitamin i mycket höga doser behöver kroppen vid sjukdom (15-25 gram per dag och helst intravenöst). Människan är en av få djurarter som inte kan syntetisera C-vitamin utan behöver få det tillfört utifrån. Trots rykten om "fake news" visar alltmer forskning på stora fördelar med C-vitaminbehandling. 

Japanska läkare rekommenderar 12,5-25 gram C-vitamin intravenöst för att bekämpa influensa, herpes, vanliga förkylningar, röda hund och mässling med flera besvärliga sjukdomar. Andra forskare redovisar liknande behandling för sepsis. Sannolikt finns goda möjligheter till behandling av coronavirus.

Den lägsta dosen som japanska läkare rekommenderar ges om symtomen är milda och den högre dosen för medelmåttiga eller allvarliga symtom. C-vitamininfusionen ges en eller två gånger om dagen 2-5 dagar. Det räcker alltså inte med en engångsdos. Någon påverkan på njurfunktionen har inte rapporterats, trots rykten om sådana besvär.

Ortomolekylära läkare lägger även till magnesium, selen, zink och D-vitamin till behandlingen eftersom dessa näringsämnen också behövs för att ge immunförsvaret optimala förutsättningar och för att ta hand om skadliga fria radikaler.

Doktor Riordans protokoll (engelska) 
Doktor Cathcarts instruktion till läkare (engelska)

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är partipolitiskt respektive religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsstiftelsen.
Förbundets bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Man kan även ge bort ett medlemskap.
Forskningsstiftelsens bankgiro: 170-0285

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontider under sommaren: måndagar, onsdagar och fredagar kl. 11-12)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)