Tandvårdskedjan Aqua Dental köper My Dentist. I och med köpet kommer kedjan att få tolv nya kliniker och man etablerar sig därigenom på ytterligare åtta platser i Sverige.

Efter detta köp kommer Aqua Dental att ha 37 kliniker och cirka 800 medarbetare. Man räknar att kedjan får ytterligare 150 000 patienter genom köpet ifråga.

I november 2023 beslutade Försäkringskassan att My Dentist skulle avanslutas från det statliga tandvårdsstödet eftersom sekretessbelagda uppgifter skall ha läckt ut till en telefonförsäljare. Kedjan anklagades också för att ha gjort omotiverat många slagningar i det statliga tandvårdsstödet.

Beslutet överklagades hos förvaltningsrätten, som gjorde en så kallad inhibering. My Dentist kunde därför fortsätta att göra ansökningar från det statliga tandvårdsstödet i väntan på att ärendet får ett slutgiltigt avgörande i rätten.

Den nu aviserade affären har dock inget med bolagets turbulenta tid att göra, säger Fredrik Wistrand som är en av grundarna till My Dentist.

Fredrik Wistrand uppger att samtal har förts med ett flertal aktörer i branschen innan valet föll på Aqua Dental. Det sägs att inför förvärvet har köparen haft en dialog med Försäkringskassan som ”av goda skäl varit väldigt noggrann och ställt många relevanta frågor”.

– Det pågår en rättsprocess mellan Försäkringskassan och My Dentist. Av respekt för parterna vill jag inte förekomma den processen, säger Niklas Virta, vd på Aqua Dental.

En avveckling av varumärket My Dentist kommer att ske. Vårdansvaret och hela verksamheten flyttas nu över till den nya ägaren. Klinikerna väntar just nu på ett beslut om anslutning till det statliga tandvårdsstödet.

Geografiskt sett etablerar sig nu Aqua Dental i Borlänge, Falun, Enköping, Örebro, Norrköping, Linköping, Borås och Kalmar.

Aqua Dental är en av Sveriges största tandvårdskedjor. Bolaget grundades år 2010. Aqua Dental fick nytt ledarskap 2014. Bolagets största ägare är Rikard Virta (grundaren) och Axel Johnson-gruppen genom Novax. Aqua Dental är inriktade på traditionell tandvård, estetisk tandvård samt olika former av specialisttandvård.

Till artikeln i Tandläkartidningen

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)