Press

Tandkräm utan fluor är bra alternativ

Tandhälsoförbundet (Tf) förordar tandkräm utan fluor och rekommenderar tandkräm med hydroxiapatit. Nu citerar tidningen Kurera Tf:s ordförande i den frågan. Det är bra att fler tidningar än Tf-bladet skriver om riskerna fluorider och de väldigt bra alternativ som finns. Tyvärr är tandläkare fortfarande dåligt upplysta. 

Läs mer »

Bättre inläkning med vitamintillskott

Vilken effekt har tillskott av näringsämnen på inläkning av implantat i käkbenet? För att få svar på frågan gjordes en litteraturstudie. Vissa vitaminer och mineraler hade viss effekt. Framför allt blev inläkningen dålig hos personer med D-vitaminbrist. 

Läs mer »

Selen viktig skyddsfaktor

Flertalet svenskar har alltför lågt intag av selen till följd av att Sverige har ovanligt selenfattiga jordar. Tillskott kan därför behövas, vilket alltmer forskning visar. Det man nu diskuterar är selens skydd mot hjärtkärlsjukdomar. Tydliga indikationer finns för att selen minskar risken för sådana sjukdomar.

Läs mer »

Nytt Tf-blad

Nu har ett nytt intressant Tf-blad kommit. Bland de intressanta artiklarna kan nämnas information om avgiftning och ett speciellt avgiftningspiller, tandlossning och mätning av elektriska strömmar i  tänderna. Läs också om Lena som blev frisk efter borttagning av rotfyllningar. 

Läs mer »

Ny hemsida om amalgam

Nu finns hemsidan www.amalgamsanera.nu. Den är till för alla personer som söker information om amalgam inför en amalgamsanering. Där finns kort information om vanliga symtom orsakade av amalgam, hur amalgamsanering går till, vilka skydd patienten behöver liksom information om antioxidantbehandling och avgiftning.

Läs mer »

Pressmeddelande

Tandvårdsskadeförbundet har varit aktivt på flera sätt Inför förhandlingarna i Geneve den 13-18 januari. Mötet är oerhört angeläget då en överenskommelse om att fasa ut kvicksilver i så gott som all användning är på gång. Tyvärr ser det inte ut att bli ett tidsbestämt amalgamförbud. Förbundet har skickat brev till miljöministern och föreslagit miljöavgifter (se annat inlägg på hemsidan). Följande meddelande har skickats till pressen för att uppmärksamma frågan.

Läs mer »

Sida 1 av 4 sidor  1 2 3 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)