Distrikt Västernorrland

Västernorrlands distrikt har främst föredrag som medlemsaktivitet för att höja kunskapen om tandhälsa. Medlemsvärvning ingår även i vår uppgift.
Distriktet är aktivt inom Västernorrland för att förbättra vård och omhändertagande av våra medlemmar. Stöd via telefon finns med information och rådgivning.
I Sundsvall finns en lokalavdelning med tillgång till möteslokal.

Distriktet är medlem i Funktionsrätt Västernorrland.

.

Senaste nytt

Funktionsrätt Västernorrland - 60 år.

Lördagen den 27 april 2024 firade Funktionsrätt Västernorrland 60 år som förening på S:t Petrilogen i Härnösand, tillsammans med representanter från varje medlemsförening och speciellt inbjudna. För Tf deltog Peter Wolter.

Läs mer »

Onsdagen den 24 april 2024 ägde en Zoom-föreläsning rum.

Anne Catherine Færgemann berättade om funktionsmedicinskt arbete vid Nordic Clinics som finns i Stockholm och Köpenhamn. Hon tog särskilt upp problem vars orsak sitter i tänderna, vilket inte alls är ovanligt. Föredraget hölls på engelska, men med svenska PPT-bilder.

Den 11 april 2024 föreläste Ann-Marie Lidmark i Västerås och via Zoom.

Ann-Marie Lidmark höll föredraget ”Tandproblem, känslighet mot tandlagningsmaterial och avgiftning”. Många sjukdomar har sitt ursprung i tänder och munhåla, men trots denna kunskap uppmärksammar sällan vården dessa orsaker. Många betraktas istället som psykiskt sjuka. Ann-Marie är biolog och zoofysiolog och har skrivit böcker och artiklar om tänder, tandvårdsmaterial och möjlighet till avgiftning.

Den 13 mars 2024 hölls en Zoom-föreläsning om sköldkörteln och egenvård.

Gudrun Wettermark berättade om hur hon själv förbättrade hälsan. Den resan startade med allvarlig sjukdom som läkare så småningom fann att det berodde på problem med underfunktion i sköldkörteln. Gudrun berättade hur hon behövde jobba både för att hitta orsaken och för att så småningom hitta sätt att förbättra hälsan utan mediciner.

Distriktets årsmöte 2024.

Årsmötet hölls på Skepparegatan 5A i Sundsvall, lördagen den 17 februari 2024 kl. 15.00. Det fanns även möjlighet att deltaga per telefon.

Den 30 januari 2024 hölls en föreläsning av Yolanda Hedberg.

Föreläsningen handlade om korrosion av metaller i munhålan. Forskaren Yolanda Hedberg berättade om sin forskning angående korrosion av metaller och metalljonernas påverkan på kroppens hälsa. Yolanda är verksam i Kanada, men har tidigare arbetat på KTH i Stockholm. Föredraget hölls via Zoom. Arrangör var Tf:s distrikt i Göteborg.

Den 25 november 2023 bjöd vi in våra medlemmar till ett möte.

Alla medlemmar var hjärtligt välkomna till medlemsmöte och fika på Skepparegatan 5 A i Sundsvall. Man hade då möjlighet att träffa oss i styrelsen och andra medlemmar. Vi berättade lite om verksamheten och svarade på frågor.

Den 1 november 2023 föreläste Anders Olsson via Zoom.

Föreläsningen handlade om andning, tänder och käkar samt allmänt välbefinnande. Anders driver företaget Medveten Andning.

Torsdagen den 12 oktober 2023 höll Peter Wolter ett föredrag i Västerås samt via Zoom.

Sjuk, men doktorn hittar inget fel - Kan det vara tänderna och dina tandfyllningar? Peter Wolter informerade om metaller som kan skapa problem i tandvården och särskilt för patienter som är allergiska och/eller överkänsliga mot dem. Han tog också upp de många metallfria alternativen som finns i tandvården. Arrangerades av distrikt Västmanland i samarbete med Örebro och Sörmland.

Torsdagen den 25 maj 2023 hölls en föreläsning av hjärnforskaren Hayde Bolouri.

Hayde Bolouri berättade om programmet som kan stoppa upp eller bota Alzheimers sjukdom. Programmet är utvecklat av läkaren och professorn Dale Bredesen. Föreläsningen hölls via Zoom.

Distriktsträff i samband med Årsstämman i Göteborg.

Den 14 maj 2023 hölls en distriktsträff, i vilken man kunde delta fysiskt i Göteborg eller via Zoom.

Onsdagen den 19 april 2023 kunde man delta vid ett föredrag via Zoom.

Föredraget handlade om hälsan och vad man kan göra själv för att må bättre. Föredragshållare var Britt-Marie Edstam Karlsson.

Söndagen den 12 februari 2023 hölls årsmötet i distriktet.

Medlemmarna hälsades välkomna till årsmötet som hölls på Skepparegatan 5A i Sundsvall, den 12 februari 2023. Det fanns även möjlighet att deltaga per telefon.

Den 17 november 2022 hölls ett föredrag ang. munhålebakterier och Alzheimers.

Föredrag av läkaren och forskaren Mats Humble, Örebro universitet. Om hur bakterier i och runt tänder kan påverka risken för Alzheimers sjukdom. Sändes via Zoom, men även vid detta föredrag kunde man delta fysiskt i Stockholm.

Den 7 november 2022 höll Peter Wolter (ordförande i Tf Västernorrland) ett föredrag på Skepparegatan 5A i Sundsvall.

Föredraget handlade om att metaller kan skapa problem i tandvården, speciellt för de patienter som är allergiska och/eller överkänsliga. Men, som väl är, finns metallfria alternativ. Halvvägs bjöds deltagarna på fika. Efter föreläsningen fanns även möjligheter att ställa frågor om Tf och vår verksamhet både regionalt och i förbundsstyrelsen.

Keramer i tänder och käkben.

Onsdagen den 26/10 2022 hölls ett föredrag av tandläkare Noran de Basso som har mycket stora kunskaper om olika keramiska material och hur de kan användas i implantat, kronor och broar. Föredraget sändes via Zoom, men man kunde även delta på plats i Stockholm.

Fria radikaler och antioxidanter.

Onsdagen den 19/10 2022 hölls ett givande föredrag om fria radikaler och antioxidanter av Per Arne Öckerman. Föredraget hölls via Zoom.

Den 28 april 2022 hölls en föreläsning om tandlagning utan borr.

Föredrag av Jeanette Rindeskog om att laga tänderna med laser - en skonsam och oftast smärtfri metod. Man slipper vibrationer från borren och den upphettning av tanden som borrning ofta innebär. Föredraget arrangerades av Distrikt Stockholm men man kunde även delta via Zoom och vanlig telefon.

Den 10 mars 2022 ägde en Zoom-föreläsning rum angående kroppens reaktion på tungmetaller.

Föreläsning av Ulf Granberg som driver företaget Levfrisk. Han berättade om hur problem med tänder inklusive tungmetallavgiftning kan uppstå och vilka möjligheter han som naturläkare har att behandla dessa. Han berättade också vilken hjälp man kan ha av Melisa-testet.

« Visa alla distrikt

Kommande aktiviteter

Vi önskar er alla en riktigt fin sommar !

Kontakta oss

​Tandhälsoförbundet Distrikt Västernorrland
c/o Peter Wolter
​Lottaslundsvägen 47-0
​274 94 Skurup
tel: 0707-344 259
e-post: kansli@tf.nu 

Stöd och rådgivning
Förbundet erbjuder stöd och rådgivning via telefon: 08-428 92 42 
(Telefontid under sommaren: måndagar, onsdagar och fredagar kl. 11-12)

Lokal i Sundsvall
Skepparegatan 5A, 4 tr.

Vår styrelse

Ordförande
Peter Wolter

Ledamöter
Krister Grafström
Staffan Källman

Suppleant
Birgitta Wallström