Man funderar många gånger på hur media hanterar frågor som är viktiga för samhället. Vi redovisar därför i Tfbladet de debattinlägg och brevet till berört statsråd som också sänts till press och övriga media. På så sätt sprids informationen åtminstone till alla er som får Tf-bladet.
När pressen inklusive TV och radio anser att det är bättre att tiga ihjäl viktiga frågor än att redovisa fakta måste man verkligen fråga sig: Vilket samhälle lever vi i?
Demokratiskt fattade beslut är inte värda bläcket på papperet när beslutsfattare på lägre nivåer så uppenbart förfuskar beslut som tagits. I den senaste tidens debatt i DN om amalgamets risker har naturligtvis bara förespråkarna fått komma till tals trots ideliga kontakter med ansvariga i olika medier från oss i förbundsstyrelsen. Kan det vara så enkelt som att man hellre lyssnar på sådana signaler som Ulrika Messing lämnade om riskerna med mobilmaster ?att man ska inte oroa folk?.
Detta visade sig när det gällde rökningen vara ett allvarligt missgrepp, där oberoende journalister och andra forskare utan ekonomiska kopplingar till industrin till sist kunde avslöja även de svenska experter som bidragit till det vetenskapliga fusket.
Forskningsfusket, vad kostar det skattebetalarna?
I dessa dagar när man ständigt matas med nya uppgifter om hur topparna i samhället förser sig på allmänhetens bekostnad, är det anmärkningsvärt att intresset är så svagt för att gräva lite djupare i vad forskningsfusket i tandvården har kostat det svenska folket.
Men där gäller tydligen samma regler som Messing företräder ? att inte redovisa sanningen för då kan folk bli oroade.
Att förstå orsakerna, men inte kunna få hjälp att bli friskare både oroar och är en kränkning av alla mänskliga rättigheter för dem som drabbats, men så långt kan tydligen inte alla tänka.
De som tror att de genom att tiga kan fortsätta i gamla hjulspår kommer säkerligen också de att falla från sina piedestaler. Det blir lika besvärande för dem som för professor Rylander i Göteborg. Han har i årtionden tagit emot flera miljoner för sin ?forskning? om rökningens oskadlighet. Nu har högsta domstolen i Genève karaktäriserat professor Rylanders verksamhet som ett ?vetenskapsfusk utan motstycke?. Detta ska enligt vetenskapsradion i Sveriges Radio P1 leda till en utredning av professorns förehavanden vid Göteborgs universitet.
Inte en dag för tidigt, det finns fler begravda hundar att gräva upp särskilt inom de universitet som envist påstått att amalgam är ofarligt.