Ledare

Årsstämma 2017

I helgen (6-7 maj 2017) pågår Tandvårdsskadeförbundets stämma i Nynåshamn utanför Stockholm. Ny styrelse har valts och distrikten diskuterat framtidens utmaningar. Ann.Marie Lidmark omvaldes till ordförande.

Läs mer »

Tf-bladet nr 1/2016

En ny tidning delas snart ut i brevlådan med många intressanta artiklar. I ledaren gör Margaretha Molius en tillbakablick och summering av Tf:s verksamhet. Hon konstaterar i artikeln att taktiken fortsatt är densamma som tidigare, det vill säga att man i Sverige inte tillåter nya fakta att komma fram.

Förutom många intressanta artiklar innehåller också tidningen kallelse till 2016 års förbundsstämma som äger rum den 23-24 april i Örebro.

Läs mer »

Synpunkter på klagomålsutredningen

Klagomålsutredningen har haft i uppgift att se över möjligheten att klaga på hälso- och sjukvården inklusive tandvården. En anledning är att IVO anser att för mycket av deras tid går till att hantera klagomål. Tandvårdsskadeförbundet är positiv till en del förslag, men anser att anonymiserade klagomål är väsentliga liksom att organisationer som företräder patienterna regionala myndigheter liksom att de medel som idag används för klagomålshantering följer med till den lokala och regionala nivån.

Läs mer »

Tf-bladet nr 4 2013 har kommit

Nu har Tf-bladets sista nummer för året kommit. Innehållet är intressant som vanligt och delar av det publiceras på hemsidan. Här finns innehållsförteckningen och Margaretha Molius ledare.

Läs mer »

Nytt Tf-blad nr 2 2013

Årets andra Tf-blad har kommit lagom till midsommar. Läs mer om innehållet här. Se också förbundsstyrelsens spalt som handlar om det ständiga förnekandet av skador av dentalt amalgam. Tillsätt en sanningskommission som granskar Socialstyrelsens agerande i denna fråga, föreslår Tandvårdsskadeförbundets ordförande.

Läs mer »

Nytt Tf-blad nr 1 2013

Ett nytt Tf-blad har kommit nr 1 2013. I detta nummer finns inbjudan till stämman som äger rum den 20-21 april i Linköping inklusive verksamhetsberättelse och ekonomisk berättelse.

Läs mer »

Sida 1 av 10 sidor  1 2 3 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera.

Om amalgamsanering (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2022 (225 kr) skickas ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap i julklapp. 

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl 10-13 plus måndagar kl 16-18 och onsdagar kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)