Länkar nyttiga för våra besökare

Amerikansk konsumentorganisation

I USA finns en särskild konsumentorganisation för amalgamfri tandvård.

Till hemsidan

Oral Wellness

Oralwellness är namnet på en amerikansk blogg där det finns mycket intressant information att hämta om olika alternativ inom tandvärden. Där finns både text och intervjuer med tandläkare och andra kunniga personer. Allt är på engelska. Via bloggen kan man också köpa tandborstar, pulver med hydroxyapatit med mera. 

Till Oralwellness

Dentala material i Norden

Dentala material i Norden är en hemsida som samlar information från företag som tillverkar eller säljer dentala material. På den kan man få reda på vad ett visst material innehåller och länkar finns till datasäkerhetsblad som ger ytterligare information om materialet.   

Till Dentala Material i Nordens hemsida.

Afte

Blåsor i munnen eller afte påverkar många. Nu finns en hemsida för mer information.
Till hemsidan om afte

Internationell avgiftningskonferens

Tandhälsoförbundet (f.d. Tandvårdsskadeförbundet) tog initiativ till en forskningskonferens om avgiftning av tungmetaller då det är ett stort problem för våra medlemmar att bli av med kvicksilver som lagrats i  kroppen. Konferensen tog dock ett bredare grepp än bara kvicksilver och därför bjöd Tf in forskare att presentera avgiftning av tungmetaller.  Forskningskonferensen ägde rum 2019 i Berlin, se mer här. Tanken är att fortsätta med flera konferenser då detta är ett område som sällan uppmärksammas i forskningssammanhang.

Information om kvicksilver och amalgam

Information om kvicksilver och amalgam. Hemsidan drivs av Peo Dalesjö. Här kan man också anmäla sig till Hg-listan som är ett diskussionsforum om kvicksilver, amalgam och mycket mer.

Till hemsidan

Sida 2 av 3 sidor  < 1 2 3 > 

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religiöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)