Föreläsningarna från avgiftningskonferensen i Berlin i somras med 20 internationellt kända forskare och kliniskt verksamma terapeuter har startat. Ett nytt avsnitt släpps varje dag och det är fritt tillgängligt under 48 timmar. Därefter får man betala. Passa alltså på nu - flera tusen personer har redan tagit del av de första avsnitten. I morgon, måndag, släpps det fjärde avsnittet. Anmäl dig via denna länk så får du ett epostmeddelande och länk till The Heavy Metal Detox Summit. Du kan också gå med i facebookgruppen där många intressanta frågor redan börjat ventileras. 

Tandvårdsskadeförbundet tog initiativ till den vetenskapliga konferensen om metallavgiftning då många av våra medlemmar har problem med avgiftningen. Det handlar mycket om gener men också om hur stora mängder gifter man utsatts för. Bättre kunskap om avgiftning behövs och särskilt gäller det våra känsliga medlemmar. En del kan bli mycket sjuka om avgiftningen görs för snabbt. Vi tror dock att nya läkemedel som bättre omhändertar metaller i kroppen ska komma inom en snar framtid .

Samtliga föreläsningar filmades och har nu satts ihop till nio avsnitt med 20 duktiga forskare och kliniker. Varje avsnitt kan ses gratis inom en period av 48 timmar och därefter får man betala. Anmäl dig enligt länken ovan så kommer ett mail med information om hur du loggar in. I morgon, måndag, kommer det fjärde avsnittet och det tredje går fortfarande att titta på. Allt är dock på engelska.

Konferensen var unik i sitt slag och föreläsare kom från hela världen för att redovisa sina forskningsresultat. Två nya och kommande läkemedel för avgiftning presenterades - ett från USA som vi skivit om på hemsidan tidigare och ett från Indien som Swaran Flora presenterade. Professor Aschner från USA berättar om sin forskning som handlar om genetik och konstaterade att hur mycket man tål av metaller och hur fort man kan avgifta sig inte bara handlar om de mängder man får i sig utan väldigt mycket beror på genetik. Ta del av konferensens kvarvarande avsnitt. 

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf (nytt namn Tandhälsoförbundet).
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för bra och giftfri tandvård. Du har alltid nytta av Tf och behövs som medlem. 

Förutom denna hemsida se här:
- Om amalgamsanering 
(hemsida)
- Sjuk av tänderna (Youtubefilm)
Sjuk av titan, (Youtubefilm) 
- Amalgam och avgiftning, föredrag psykiater Blomberg (Youtubefilm)

Pressmeddelanden
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida. Avi om årets medlemsavgift har kommit via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport som sköter medlemsregistret. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf informerar om biverkningar av tandvårds-material, risker med rotfyllningar och kopplingar till kroniska sjukdomar och funktionshinder. Tf ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt. Den största framgången är förbudet mot amalgam som trädde i kraft 2009. Tf fortsätter att ge objektiv information i olika tandvårdsfrågor. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för:

  • Att sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Korrekt information om risker för biverkningar av material inom tandvården.
  • Mindre riskfyllda tandvårdsmaterial och tekniker.
  • Helt metallfria tandvårdsmaterial.
  • Att alla som blivit sjuka eller funktionshindrade av tandvården ska ha rätt till samma vård och rehabilitering som andra.
  • Att alla ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Att byte av alla dentala material inklusive proteser och implantat sker utan kostnad vid misstanke om biverkningar.
  • Att ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222.

Kondoleanser kontakta Tf via mail eller telefon för uppgifter om den avlidna inklusive adress. Skickas senast dagen efter beställning. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)

Råd och stöd  
Råd och stöd kan ges via telefon 08-428 92 42 kl 10-13 alla vardagar samt måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20. 

Mailfrågor
Frågor besvaras även via mail: fragor@tf.nu