Försäkringskassans domar granskas och folk uppmanas att ringa eller skriva till SVT Öst och deras reporter Tina Enström. Hon vill höra om orättvisor och vad som händer när man blir nekad ersättning när man är för sjuk för att jobba men av Försäkringskassan anses för frisk för att vara sjukskriven. Tyvärr är det alltför ofta Försäkringskassans godtycke som avgör beslutet.

Så här skriver Josefin på SVT Östs hemsida: "Sjukskriven sedan 5 år för UMS och ME/CFS. Gjort stora framsteg och kunnat arbetsträna nästan 50% under väldigt anpassade förhållanden. Så bestämde FK plötsligt att jag var fullt frisk i våras. Hela sommaren och hösten har varit skit. Panikångest, självmordstankar och kraftigt försämrad i min sjukdom och ingen inkomst". Tandvårdsskadeförbundets medlemmar känner säkert igen sig. Berätta din historia för SVT Öst!

Många drabbas av Försäkringskassans nitiska attityd. Särskilt gäller det unga med funktionsnedsättningar, men också personer med kronisk trötthet, fibromyalgi och andra diagnoser som inte riktigt tas på allvar. På SVT Östs hemsida konstaterar man att allt fler unga med funktionsnedsättningar skickas till Arbetsförmedlingen för att söka ”riktiga jobb”. Inga konsekvensanalyser görs.

Vad händer när jobben jobben inte anpassas till handikappet? Eller när jobben inte alls finns . Under hela den här veckan uppmanar SVT Öst folk att dela med sig av sina erfarenheter. Dagligen publiceras nya reportage och nyheter, se länken nedan.

Skriv in dina erfarenheter via SVT:s hemsida eller kontakta Tina Enström direkt (tina.enstrom@svt.se). Det går bra att vara anonym. Det är viktigt att många beskrivningar om orättvisor eller felbedömningar skickas in till SVT och Tina Enström.  

Till SVT:s hemsida med mer information

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf (nytt namn Tandhälsoförbundet).
Anmäl dig online

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för bra och giftfri tandvård. Du har alltid nytta av Tf och behövs som medlem. 

Förutom denna hemsida se här:
- Om amalgamsanering 
(hemsida)
- Sjuk av tänderna (Youtubefilm)
Sjuk av titan, (Youtubefilm) 
- Amalgam och avgiftning, föredrag psykiater Blomberg (Youtubefilm)

Pressmeddelanden
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida. Avi om årets medlemsavgift har kommit via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport som sköter medlemsregistret. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf informerar om biverkningar av tandvårds-material, risker med rotfyllningar och kopplingar till kroniska sjukdomar och funktionshinder. Tf ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt. Den största framgången är förbudet mot amalgam som trädde i kraft 2009. Tf fortsätter att ge objektiv information i olika tandvårdsfrågor. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för:

  • Att sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Korrekt information om risker för biverkningar av material inom tandvården.
  • Mindre riskfyllda tandvårdsmaterial och tekniker.
  • Helt metallfria tandvårdsmaterial.
  • Att alla som blivit sjuka eller funktionshindrade av tandvården ska ha rätt till samma vård och rehabilitering som andra.
  • Att alla ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Att byte av alla dentala material inklusive proteser och implantat sker utan kostnad vid misstanke om biverkningar.
  • Att ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222.

Kondoleanser kontakta Tf via mail eller telefon för uppgifter om den avlidna inklusive adress. Skickas senast dagen efter beställning. 

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)

Råd och stöd  
Råd och stöd kan ges via telefon 08-428 92 42 kl 10-13 alla vardagar samt måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20. 

Mailfrågor
Frågor besvaras även via mail: fragor@tf.nu