Adam Hall blev sjuk efter svininfluensavaccin som innehöll kvicksilver (tiomersal) och fick diagnosen narkolepsi. Denna person lider fortfarande av problem att plötsligt somna utan att själv kunna styra detta. Trots problemen har han jobbat 25 %, vilket fungerat. Nu har emellertid försäkingskassan bestämt att han ska jobba heltid. Vad sysslar försäkringskassan med?

Även andra personer som är svårt sjuka och som har läkarintyg med mera har fått ersättning indragen av försäkringskassan. Det gäller tandvårdsskadade, elöverkänsliga och många andra. Det tycks inte hjälpa att läkare och arbetsgivare bedömer att dessa personer inte klarar heltidsarbete eller i vissa fall inget arbete alls. 

Narkolepsi innebär stora problem för den drabbade och att över huvud taget kunna arbeta måste ses som oerhört framgångsrikt. Trots det vill nu försäkringskassan att Adam Hall jobbar heltid. Han har till och med prövat det, men både familjen, han själv och arbetsgivaren har sett att det absolut inte fungerat.

Precis som många kvicksilver- och amalgamskadade innebär ett heltidsarbete att all energi gå åt till arbetet och att livskvaliteten blir så gott som noll. I det fall Aftonbladet beskriver finns dessutom risk för att personen i fråga ska somna när som helst. Det innebär risk att ramla på olämpliga ställen och kräver säkert en del övervakning från arbetsgivarens sida. Försäkringskassans bedömning tycks vara helt orimligt.

Till artikel i Aftonbladet

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf.
Anmäl dig online
 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för bra och giftfri tandvård. Du har alltid nytta av Tf och behövs som medlem.

Förutom hemsidan se här:
- Om amalgamsanering 
(hemsida)
- Sjuk av tänderna (Youtubefilm)
Sjuk av titan, (Youtubefilm) 
- Vetenskaplig avgiftningskonferens i Berlin 

Pressmeddelanden

Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida. Avi om årets medlemsavgift har kommit via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport som sköter medlemsregistret. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf informerar om biverkningar av tandvårds-material, risker med rotfyllningar och kopplingar till kroniska sjukdomar. Tf ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt. Den största framgången är förbudet mot amalgam som trädde i kraft 2009. Tf fortsätter att ge objektiv information i olika tandvårdsfrågor. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för:

  • Att sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Korrekt information om risker för biverkningar av material inom tandvården.
  • Mindre riskfyllda tandvårdsmaterial och tekniker.
  • Helt metallfria tandvårdsmaterial.
  • Att alla tandvårdsskadade ska ha rätt till samma vård som gäller för andra sjukdomar.
  • Att alla ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Att byte av alla dentala material inklusive proteser och implantat sker utan kostnad vid misstanke om biverkningar.
  • Att ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885. 

Kondoleanser kontakta Tf via mail eller telefon för uppgifter om den avlidna inklusive adress. Skickas senast dagen efter beställning. 

Kontakta oss
Tandvårdsskadeförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)

Råd och stöd  
Råd och stöd kan ges via telefon 08-428 92 42 kl 10-13 alla vardagar samt måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20. 

Mailfrågor
Frågor besvaras även via mail: fragor@tf.nu