Tara tog bort metaller som satts in i kroppen vid en hjärtoperation och de symtom hon haft försvann som genom ett trollslag. Under 20 år led hon av fibromyalgi och kroniskt trötthetssyndrom/ME. Hon fick ingen hjälp i vården, men när hon tog Melisa-test som visade immunologiska reaktioner mot flera metaller fick hon metallerna borttagna och tillfrisknade snabbt. 

Få läkare har kunskap om att kroniska sjukdomar kan bero på metaller som satts in i kroppen, det vill säga clips, plattor och skruvar för att laga benbrott eller implantat. En ändring behövs inom den medicinska vården då många med metaller i kroppen är sjuka helt i onödan. 

Tara Alexandria berättar i en youtubefilm (se länk nedan) om sina besvär under mer än 20 år. Hon blev sjuk efter en hjärtoperation när hon var 14 år och därefter har hennes liv varit mycket begränsat. Hon har inte kunnat fullfölja studierna, inte kunnat bilda familj och har inte orkat umgås med vänner och familj.

Diagnosen var fibromyalgi och kroniskt trötthetssyndrom/ME och flera läkare har under årens lopp antytt att det är psykiskt, vilket Tara också funderade mycket på. Men hon hade en vän som tyckte att hon skulle kolla om det var metallerna som satt i hennes hjärta som kunde vara orsaken till den kroniska sjukdomen. 

Tara tog upp det med flera läkare, men de avfärdade hennes misstankar som helt orealistiska. Metaller i kroppen har många och man kan inte bli sjuk av dem konstaterade de.

Slutligen bestämde hon sig för att själv testa om hon hade immunologiska reaktioner mot metaller. Melisa-testet visade att hon var allergisk mot nickel och en del andra metaller. Till slut hittade hon en läkare beredd att ta bort metallerna hon för 20 år sedan fick inopererade i hjärtat.

Tara berättar att hon kände sig betydligt bättre redan dagens efter operationen och det som först försvann var den ständiga värken i nacken. Efter 20 år av mystisk sjukdom, som många menade var psykisk, så kändes livet plötsligt helt annorlunda. Tröttheten och värken i musklerna försvann som genom ett trollslag.

När hennes historia spelas in är det 17 dagar efter att metallerna i hjärtat togs bort. Hon har fortfarande blåmärken och ärr längs bröstbenet. Nu är Tara 34 år och 20 av dem har hon befunnit sig i ett töcken av trötthet och smärtor och har inte kunnat fungera som andra ungdomar.

I dag är Tara så tacksam för att hon fått bort metallerna och kan börja leva som en vanlig människa igen utan den ständiga tröttheten, värken och annat som följde med.

Tandhälsoförbundet får en hel del samtal kopplade till titanimplantat i käkbenet och sjukdomssymtom. Symtomen kan ha uppkommit i omedelbar anslutning till inoperering av implantatet eller en tid efteråt. Medlemmarna berättar att deras problem ofta avfärdas som psykiska då läkarna inte hittar några avvikande provsvar. Precis som gällande Tara tillfrisknar de flesta efter att de tagit bort inopererade metaller. 

Läkare och tandläkare måste lära om när det gäller implantat, skruvar, clips och annat som sätts in i käkben eller i andra delar av kroppen. Tester för att kontrollera om allergier eller andra överkänslighetsreaktioner finns måste användas och särskilt om man inte hittar någon orsak till symtomen. Särskilt viktigt är det förstås om patienten själv upplever att besvären kom efter ingrepp i kroppen.

Till Youtubefilmen där Tara Alexandria berättar om sitt tillfrisknande efter att metaller i kroppen tagits bort. 

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)