Folkhälsomyndigheten har ansvar för vaccinationer i syfte att minska risken för epidemier i Sverige. Nu aviserar myndigheten att de ska försöka förmå fler att vaccinera sig. Detta trots att myndigheten anser att vaccinations-graden är så hög att de som inte vaccinerar sig inte innebär några risker för smittspridning. Myndigheten talar således med kluven tunga. 

I dag vaccineras merparten av de svenska barnen, men det räcker inte för Folkhälsomyndigheten utan den vill uppenbart ha en 100-procentig vaccinationsgrad. Är det läkemedelsindustrin som trycker på?

Tyvärr förekommer ingen diskussion om de barn som befinner sig i riskzonen och kanske inte borde bli vaccinerade. Det handlar om barn med dåligt immunförsvar som inte svarar på vacciner och som kanske istället riskerar bli sjuka. Det handlar också om barn med genetiska problem som t ex dålig avgiftning eller som inte tål något av de ämnen som tillsätts vacciner. 

Risken är stor att motståndet mot vacciner växer när myndigheten inte tar föräldrarnas oro på allvar. En ordentlig analys av vilka som inte bör vaccineras på grund av risk för allvarliga biverkningar måste göras för att öka trovärdigheten. Vem tar intitiativ till en sådan utredning? Folkhälsomyndigheten tycks inte göra det och går kanske i läkemedelsindustrins ledband. I dag är det kommersiellt riktigt att satsa på vacciner.

Det förekommer inte heller någon diskussion om alternativ till vaccinationer. Alla dagens vacciner behövs sannolikt inte i en välfärdsstat som Sverige där de flesta barn och vuxna är hyfsat välnärda. Var finns forskning om detta?

De flesta mässlingutbrott tycks enligt media föras vidare av redan vaccinerade individer. Då kan man undra om vacciner har effekt.

Vi vet att de med dåligt immunförsvar inte bildar antikroppar i tillräcklig mängd. Det är också klarlagt att personer över 65 år inte heller immuniseras i någon hög utsträckning av influensavacciner. I själva verket hjälper vaccinerna på endast 30 % av denna åldersgrupp. Är det då befogat med vaccinationer med tanke på biverkningsriskerna. Sådana studier görs inte i dag.  

Folkhälsomyndigheten oroar sig för att inte nå fram med sin information om hur bra vacciner är till t ex antroposoferna i Järna eller till vissa invandrargrupper. Samtidigt konstaterar myndigheten att vaccinationsskeptikerna är en så liten grupp att de inte utgör en smittrisk i sig. Varför ska man då använda samhällets medel till att öka vaccinationsgraden? Är det läkemedelsindustrins ärenden myndigheten går?

Viktigt är att låta föräldrar välja om de ska vaccinera sina barn eller inte. Det är inte roligt för föräldrar när barnen får allvarliga bivekrningar som narolepsi, värk eller kronsik trötthet. De måste få möjlighet att göra ett aktivt val.

Viktigt är att Folkhälsomyndigheten ger riktig information och redovisar vilka grupper som inte bör vaccineras på grund av ökad risk för sjukdomar. Först då blir myndigheten trovärdig. Viktigt är också att satsa forskningspengar på alternativ till vacciner, som t ex C-vitamininfusioner.

Till information i Dagens Medicin om Folkhälsomyndighetens agerande. 
Till Susan Hamphries föreläsning i Stockholm

« Tillbaka

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)