Tandvårdsskadeförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Stora brister i sjukvården

- Jag orkar inte vara patient längre, säger Inga Danielsson. Intervjun med henne är publicerad i Dagens Nyheter. För hennes del handlar det om ändringar på Karolinska sjukhuset i Stockholm, men egentligen beskriver hon också den situation många tandvårdsskadade eller andra patienter med udda sjukdomar/symtom. 

Läs mer »

Föreläsning i Västervik om biologisk tandvård

Den 12 maj kl 12.30 föreläser Dr Stellan Bergert om biologisk tandvård. Han är en av få svenska tandläkare som ser till hela människokroppen. Han har hjälpt många att tillfriskna genom åtgärder i tänder och munhåla. Kom och lyssna på honom i Fängelsehotellet i Västervik strax intill tågstationen. 

Läs mer »

Företag i Lund utvecklar nytt avgiftningspiller

Forskare i Lund har hittat ett särskilt ämne som hjälper lungorna och luftrören att hålla sig vidgade så att luften kan transporteras i dem. Detta ämne hämmas av kvicksilver. Forskarna misstänkte tidigt att KOL kunde bero på kvicksilver eftersom det finns relativt mycket kvicksilver i cigaretter. Tanken föddes att använda jodkol som avgiftning. Resultaten hittills är lovande. Kanske kan det också användas av amalgamskadade för avgiftning. 

Läs mer »

Rotfyllningar, blodförgiftning och C-vitamin

Sepsis eller blodförgiftning drabbar omkring 40 000 personer varje år och en femtedel avlider. Det man sätter in är intravenöst antibiotika, men ibland sätts det in försent eller så hjälper det inte av andra skäl. C-vitamin har använts för att bota sepsis och särskilt i kombination med tiamin (vitamin B1) har resultaten varit lyckade. Sepsis kan ha sitt ursprung i bakterier från munhålan och särsklit från rotfyllda tänder. 

Läs mer »

Sparsam med antibiotika

En stark oro finns för antibiotikaresistenta bakterier. Anledningen är den frekventa användningen och risken att allt fler bakterier blir mer tåliga mot olika sorters pencillin etc, vilket innebär att det kan bli omöjligt att utrota vissa bakterier som fått fäste i kroppen. Tandläkartidningen har publicerat en interssant artikel på detta tema. Tandvårdsskadeförbundet anser att PRF kan användas vid flera olika tillfällen i tandvården just för att minska behovet av antibiotika. 

Läs mer »

Rotfyllningar - omöjlig terapi

Rotfyllning av tänder är en omöjlig terapi, enligt tandläkare Karin Öckert. Rotfyllningar är fulla av bakterier hur duktig tandläkaren än är och bakterierna bildar gifter som via blodet sprids i kroppen. Hon har hjälpt många att tillfriskna från diverse sjukdomar enbart genom att ta bort rotfyllda tänder. Nu jobbar hon inte längre som tandläkare, men åker runt i landet och berättar om sina erfarenheter av risker med rotfyllda tänder. 

Läs mer »

Sida 7 av 537 sidor < Första  < 5 6 7 8 9 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf.
Anmäl dig online
 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för bra och giftfri tandvård. Du har alltid nytta av Tf och behövs som medlem.


Förutom hemsidan se här:
- Om amalgamsanering 
(hemsida)
- Sjuk av tänderna (Youtubefilm)
Sjuk av titan, (Youtubefilm) 
- Vetenskaplig avgiftningskonferens i Berlin (egen hemsida)

Pressmeddelanden

Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida. Avi om årets medlemsavgift har kommit via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport som sköter medlemsregistret. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf informerar om biverkningar av tandvårds-material, risker med rotfyllningar och kopplingar till kroniska sjukdomar. Tf ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt. Den största framgången är förbudet mot amalgam som trädde i kraft 2009. Tf fortsätter att ge objektiv information i olika tandvårdsfrågor. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för:

  • Att sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Korrekt information om risker för biverkningar av material inom tandvården.
  • Mindre riskfyllda tandvårdsmaterial och tekniker.
  • Helt metallfria tandvårdsmaterial.
  • Att alla tandvårdsskadade ska ha rätt till samma vård som gäller för andra sjukdomar.
  • Att alla ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Att byte av alla dentala material inklusive proteser och implantat sker utan kostnad vid misstanke om biverkningar.
  • Att ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885. 

Kondoleanser kontakta Tf via mail eller telefon för uppgifter om den avlidna inklusive adress. Skickas senast dagen efter beställning. 

Kontakta oss
Tandvårdsskadeförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)

Råd och stöd  
Råd och stöd kan ges via telefon 08-428 92 42 kl 10-13 alla vardagar samt måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20. 

Mailfrågor
Frågor besvaras även via mail: fragor@tf.nu