Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Näringsinnehåll i frukt och grönsaker

Frukt och grönsaker 5-6 gånger dagligen är viktigt för hälsan. Att fylla på vattenlösliga vitaminer många gånger dagligen är särskilt viktigt då de fort försvinner ut ur kroppen. Några sådana exempel är C-vitamin och de flesta B-vitaminerna. Livsmedelsverket har uppdaterat näringsanalyserna av vissa grönsaker och rotfrukter och dessa analyser kan vara till god hjälp för att få i sig tillräckliga mängder. Broccoli och morot varje dag kan vi nog våga rekommendera.

Läs mer »

Svårigheter diagnosticera borrelia

Många medlemmar i Tandvårdsskadeförbundet lider av odiagnostiserad borrelia. Flera har åkt utomlands för att få en korrekt diagnos och långvarig antibiotikabehandling, vilket förbättrat hälsan radikalt. Nu har Smittskyddsinsitutet och Socialstyrelsen fått i uppdrag att utreda och förbättra svenska diagnosmetoder.

Läs mer »

Årligen 3, 6 ton amalgam

Så mycket sätts in i munnen på Tjeckiens befolkning.Vilket omräknat till rent kvicksilver blir 1, 8 ton. Så många som 100 000 vuxna beräknas vara påverkade av den giftiga tungmetallen. Allt enligt nationella uppgifter refererade i Dental Tribune.

Läs mer »

Biotin viktigt vid kronisk trötthet

Biotin är ett viktigt B-vitamin som behövs i många biokemiska processer. Det bidrar mycket till mitokondriernas funktion som i sin tur bildar energi som cellerna kan tillgodogöra sig. Näringsbrister av ett eller flera ämnen kan misstänkas bland annat vid kronisk trötthet. Läs mer om biotinets roll i Olle Haglunds artikel i Medicinsk Access.

Läs mer »

Tungmetaller och MS

En ny forskningsrapport visar att tungmetaller och särskilt kvicksilver kan trigga igång MS-symtom hos personer med genetisk disposition för sjukdomen. Bland annat gäller det om glutationtillverkningen är låg. I sådana fall kan amalgam utgöra en risk.

Läs mer »

Myndigheterna bör ta samlat grepp

Bisfenol A är ett hormonstörande ämne som diskuterats under senare tid. Det finns i leksaker, nappflaskor, tandfyllningar och mat. Av Livsmedelsverkets pressmeddelande framgår att man nu tonar ner dess risker och menar att störst koncentrationer kommer från maten. Var diskuteras de dentala materialen?

Läs mer »

Sida 589 av 774 sidor < Första  < 587 588 589 590 591 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)