Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Skillnader i ohälsa ökar

Den ojämlika hälsan ökar och lågutbildade halkar efter skriver Folkhälsomyndigheten i sin rapport “Folkhälsan i Sverige 2014”. Det handlar om kortare liv och ökad risk för hjärtinfarkt, stroke, cancer, olyckor, självmord och psykisk ohälsa. Hälsoskillnaderna är inte bara problem för de drabbade utan påverkar hela samhällsutvecklingen negativt, säger Johan Carlson som är myndighetens generaldirektör.

Läs mer »

Tandvårdsskadeförbundet i Almedalen

Politiska debatter avlöser varandra i Visby. Tandvårdsskadeförbundet deltog under tisdagen och bemannade tillsammans med Fibromyalgiförbundet Handikappförbundens tält på Skeppsbron. Många männskor passerade och fick information. Möjlighet gavs också att mäta kvicksilverånga i munhålan.

Läs mer »

Järn och oxidativ stress kan leda till elöverkänslighet

I Ljusglimten nr 1 skriver Ragnar Forshufvud om järn och risken för oxidativ stress som skulle kunna leda till för elöverkänslighet. Forshufvud menar att många kosttillskott som elöverkänsliga mår bra av är järnantagonister och misstänker att det är orsaken till den goda effekten. Hans hypotes är att järn ger upphov till magnetiska magnetosomer i hjärnan och att dessa påverkas av elektromagnetiska fält. Personer med hög halt magnetosomer skulle i så fall vara i riskzonen för elöverkänslighet.

Läs mer »

Ringar i öronen och piercing exponerar dig för kobolt och nickel.

De som varit sjuka av amalgam torde akta sig för att få in nya metaller i munnen, men är kanske inte lika misstänksamma mot metaller på andra ställen.

Läs mer »

Fibromyalgi och kvicksilver från amalgam

Nytt liv på 10 veckor? Det är temat för en TV-film som nyligen visats i en dansk TV-kanal. Filmen följer Michael som de senaste 12 åren haft mycket svåra besvär av fibromyalgi. Han genomgår amalgamsanering hos en tandläkare som är specialist på att ta bort amalgamfyllningar. Filmen följder saneringen och visar vilken skyddsutrustning som används och hur tillfrisknandet fortskrider.

Läs mer »

Foskning om tandlossning

Tandlossning är vanligt bland de som passerat 50 år. En inflammation uppstår i tandköttet och den kan sedan övergå i ett kroniskt tillstånd. Amalgamsanering kan i vissa fall hjälpa och sannolikt beror det på att gifter kan vara en utlösande faktor.

Läs mer »

Sida 530 av 771 sidor < Första  < 528 529 530 531 532 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)