Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Dentala kunskapscentra kan söka bidrag

Socialstyrelsen delar ut särskilda medel för forskning och uppföljning till landets särskilda centra för tandvård. Statsbidraget ska användas för de kostnader som respektive centrum har för de uppgifter som är av nationell karaktär. Hit räknas att samla in, dokumentera och sprida kunskap inom verksamhetsområdet i syfte att öka kunskapen hos olika målgrupper. Tandvårdsskadeförbundets förslag är att följa upp de personer som bytt amalgamfyllningar enligt tandvårdsförordningens 7 §.

Läs mer »

Lurad igen...

En ny patientorganisation har bildats till synes för att förbättra hälso- och sjukvården. Men sannolikt bara ett nytt sätt att marknadsföra mediciner och medicintekniska produkter. Vid en närmare granskning är det läkemedelsföretaget Norvartis och organisationen för medicintekniska produkter Eucomed som står bakom den nya patientorganisationen/hemsidan. Initiativet stöds också av Council for European Denstists (Europeiska Tandläkarrådet). Anledning finns till kritisk granskning av initiativet.

Läs mer »

Förebyggande tandvård

Många som i dag växer upp har inga hål i tänderna. Trots det har 15-20 procent av den vuxna befolkningen frekventa kariesangrepp och forskning visar att parodontit (tandlossning) debuterar i medelåldern och därför inte är ett problem som bara drabbar äldre. Många sjukdomstillstånd som hjärtinfarkt och diabetes tycks vara vanligt hos personer med “dåliga tänder” och därför föreslås nu mer vuxenprevention. Umeå universitet har startat ett forskningsprojekt inom området.

Läs mer »

Neonikotinoider ? lömska jordbruksgifter

Under senare tid har det varit en debatt om fördelarna, respektive nackdelarna med ekologisk odling. Ekologisk odling ger minskad produktion men mindre giftbelastning och nyttigare mat.

Läs mer »

Ledamot i Socialstyrelsens vetenskapliga råd avgår

Professor Jan Sjölin avgår för att han inte orkar läsa in sig på kronisk borrelios, kronisk TWAR eller andra sjukdomar som enligt hans uppfattning inte existerar. Tandvårdsskadeförbundets medlemmar har ofta försämrat immunförsvar och det är inte ovanligt med de kroniska sjukdomar som Jan Sjölin nonchalerar. Det är förstås bra att inte stanna i vetenskapliga rådet under sådana omständigheter och det ska Jan Sjölin ha all heder av. Men var finns nyfikenheten och viljan att hjälpa sjuka människor?

Läs mer »

Tarmbakterier viktigt för hjärnan

Ny forskning visar att mag-tarmbakterierna har stor betydelse för genomsläppligheten i blodhjärnbarriären. Elektromagnetiska fält tycks öka denna genomsläppligheten och risken att tungmetaller eller andra gifter kommer in i hjärnan ökar om man utsätts för exempelvis strålning från mobiltelefoner, wifi och kraftledningar. Att bakterierna i tarmarna har betydelse öppnar helt nya perspektiv på sjukdom.

Läs mer »

Sida 508 av 775 sidor < Första  < 506 507 508 509 510 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)