Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Handikappförbundens kongress 2015

Handikappförbunden (HSO) kongressen 2015 inleddes med ett tal av statsministern Stefan Lövén som pratade mycket om att stimulera innovationer för att skapa jobb. Under dagen hölls också flera intressanta seminarier. Tandvårdsskadeförbundets representant tog vid ett av seminarierna upp behovet av att tänderna bör betraktas som del av kroppen och att tandvården ska ingå i sjukförsäkringen.

Läs mer »

Först är amalgam ofarligt och sedan lite farligt...

Se ITV:s inslag från 2009 då en journalist pressar högt uppsatta personer i Storbritannien om amalgam. Mycket intressant. Först är amalgam helt ofarligt, men efter att ha konfronterats med EU:s rapport om hälsoriskerna med amalgam från 2008 backar denna tjänsteman något. Journalisten gör ett fantastiskt jobb och tar oss med på en riktigt spännande upptäcktsfärd om amalgamets faror. Se detta gamla nyhetsinslag – det är fortfarande aktuellt.

Läs mer »

Kommer amalgamförbud i EU?

EU:s vetenskapliga kommitté har som tidigare nämnts kommit ut med sin slutliga rapport om riskerna med amalgam. Av den framgår att expertkommittén föreslår att amalgam inte ska sättas in på barn och gravida och inte heller på njursjuka. Till detta är vi nödda och tvungna är ett en bra sammanfattning av expertkommitténs slutrapport. Varför föreslår de inte ett framtida stopp av amalgam? Och varför försvann viktiga skrivningar om att ett amalgamstopp minskar utsläppen med hundra ton om året?

Läs mer »

Okända kemikalier avges från engångssprutor av plast

Det finns många rapporter om hormonstörande och på andra sätt skadliga effekter av ingredienser i plastmaterial. Mest undersökta är bisfenol A och ftalater, men det finns rapporter om andra, lika skadliga, men oidentifierade tillsatser.

Läs mer »

Arginin mot plaque i tänderna?

Forskare har nu funnit att arginin kan förändra biofilmen på tänderna på ett sätt som gör att bakterierna inte tillväxer. Forskarna menar att arginin kan användas för att förhindra plague på tänderna och därmed minska risken för karies. Kanske kan arginin bli något som ersätter fluor i tandkräm?

Läs mer »

Tandvårdsstöd når ej äldre

Myndigheten för Vårdanalys konstaterar att äldre inte får den tandvård de har rätt till enligt tandvårdsförordningen. Endast tre av tio äldre tog del av särskilt tandvårdsbidrag 2014. Kunskapen om stödet är låg hos dem som ska informera, det är komplext och svårt både för patienter och personal att förstå, ansökningsprocessen är krånglig och kriterierna för vem som är berättigad till stödet är otydliga, enligt rapporten. Detsamma gäller tyvärr även rätten till fyllningsbyte enligt förordningen.

Läs mer »

Sida 476 av 775 sidor < Första  < 474 475 476 477 478 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)