Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Amalgam avger mer kvicksilver nära WiFi

För åtskilliga år sedan uppmätte man att elektromagnetiska fält från den gamla typen av bildskärmar fick amalgam hos användarna att korrodera fortare. Sedan dess använder man platta bilskärmar med lägre strålning, men istället har en lång rad strålkällor tillkommit, bland annat trådlösa nätverk i hem och på arbetsplatser. Inverkan av en del olika strålkällor på amalgam i både laboratorieförsök och på amalgam i tänderna har tidigare undersökts, bland annat strålning från mobiltelefoner och magnetkamera och har visats öka kvicksilverfrisättningen.

Läs mer »

Kan moderns amalgamfyllningar orsaka autism?

En ny forskningsrapport har nu bekräftat flera andra forskares iakttagelser som tyder på att kvicksilver som frigörs från mammans amalgamfyllningar under graviditeten kan öka risken för autism.

Läs mer »

Antioxidanter mot åldersrelaterade ögonproblem

Att C-vitamin, E-vitamin och ämnen i blåbär minskar risken för åldersrelaterade ögonsjukdomar har varit känt en tid. Nu finns mer forskning som visar att dessa effekter är riktiga. En anledning till ögonproblem kan vara att kvicksilver ansamlas i näthinnan och bland annat C-vitamin kan bidra till avgiftningen förutom den antioxidativa förmågan.

Läs mer »

Nyttiga granater

Till skillnad från granater som exploderaroch skadar så har granatäpplen enbart positiva effekter på hälsan och betraktades under forntiden som en skänk från gudarna.

Läs mer »

Om amalgamfyllningar och risker med rotfyllningar

På podden "Hälsosant" intervjuas tandläkare Karin Öckert av Carolina Werling som själv är sjuksköterska och näringsterapeut. Samtalet handlar bland annat om riskerna med amalgam och rotfyllningar. Karin Öckert berättar om sin långa erfarenhet av att behandla tandvårdsskadade patienter och vilka fantastiska effekter hon kunnat se av sina behandlingar.

Läs mer »

Norge har ratificerat Minamatakonventionen

Nu har Norge ratificerat Minamatakonventionen som kommit till för att minska världens kvickilverutsläpp. Sverige avvaktar EU:s direktiv, som det just nu förhandlas om i EU:s kommitté för Miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet (ENVI).

Läs mer »

Sida 399 av 771 sidor < Första  < 397 398 399 400 401 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)