Tandhälsoförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Attack mot amalgamskadade


Bloggaren och barnläkare Mats Reimer har attackerat Tandvårdsskadeförbundet (Tf) och dess ordförande och bland annat insinuerat att Tf:s medlemmar är inbillningssjuka och att det nya läkemedlet Irminix med förmåga att avgifta från kvicksilver är en suspekt industrikemikalie.  Ann-Marie Lidmark (Tf:s ordförande) bemöter kritiken i Dagens Medicin och menar att Mats Reimers kritik inte har stöd i vare sig vetenskap eller beprövad erfarenhet.

Läs mer »

Femprocentig beräknad ökning av amalgamförsäljningen

I tidskriften Journal of Trace Elements in Medicine and Biology har flera forskare väckt oro för att dentalt amalgam ska säljas till utvecklingsländerna nu när amalgam förbjuds i Europa och eventuellt i USA. Företagen som säljer amalgam räknar med en ökad försäljning med 5 % per år, vilket känns oroväckande både vad gäller folkhälsan och miljön. . 

Läs mer »

Kvicksilverförgiftad hos tandläkaren

Så här skriver en person till Tandvårdsskadeförbundet i september 2018: Mina akuta besvär började efter mitt senaste tandläkarbesök för ca 3 veckor sedan. Detta efter att en av mina tänder spruckit på mitten och det enda som syntes var en stor amalgamplump. Tandläkaren borrade bort amalgamet och jag fick omedelbart rätt många symtom inklusive minnesluckor.

Läs mer »

Måste man vara frisk för att vara sjuk?

Många sjuka får kämpa för att få sin sjukskrivning godkänd av försäkringskassan. Rätt till sjukpenning har den som är för sjuk för att utföra de arbetsuppgifter som finns på arbetsplatsen. Efter 365 dagar ska möjjligheten att arbeta prövas gentemot hela arbetsmarknaden, dvs den sjuka ska ta ett mindre kvalificerat jobb om det är möjligt. Inte nog med det den sjuka ska också arbeta för att ta in läkarintyg och annat som försäkringskassan säger sig behöva och dessutom överklaga beslut om de inte trots behov får sjukpenning. Detta är vardag för många.

Läs mer »

Mineralbrist försämrar hälsan

Nyligen publicerad forskning visar att många lider brist på de tre viktiga mineralerna zink, magnesium och selen. Detta gäller i allra högsta grad den svenska befolkningen. Dessa mikronäringsämnen påverkar kroppens avgifning, immunsystemet, kognitiva funktioner och mycket annat. Ny forskning visar att även depression har koppling till dessa mineraler och särskilt gäller det zink.

Läs mer »

Kvicksilverförgiftad hos tandläkaren

Fortsatt år 2018 blir folk kvicksilverförgiftade hos tandläkaren. Anledningen är att tandläkaren borrar i fyllningen utan att ge patienten adekvat skydd. Vid borrning i amalgam frigörs kvicksilverånga i stor mängd och om det andas in tas 80 % upp i lungorna och förs vidare via blodet till kroppens olika organ. Huvudvärk, illamående, smärtor, ögonbesvär, ångest och oförklarlig oro är symtom som kan uppträda. När väl kvicksilver kommit in i kroppen tar det lång tid att bli av med det. 

Läs mer »

Sida 269 av 771 sidor < Första  < 267 268 269 270 271 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf nu
Anmäl dig online 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för giftfri tandvård och att den ska ingå i sjukvårdens högkostnadsskydd. Som patient har du nytta av Tf och behövs som medlem. Som medlem kan du ta del av våra rabatter för provtagning, kosttillskott med mera. Tf är partipolitiskt och religiöst obunden och är medlem i Funktionsrätt Sverige.

Om amalgamsanering (hemsida)
Om rotfyllningar (hemsida)
​Tf:s pressmeddelanden
Tf:s facebooksida
Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida där kan du ändra adress, anmäla familjemedlemmar med mera (ingen annan information finns där). Medlemsavgift för 2024 (225 kr) skickades ut i november via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och det borde inte kosta mer hos tandläkaren än hos doktorn. Tf arbetar för billigare och bättre tandvård. Tf ger objektiv information i olika tandvårdsfrågor och stöttar dig som patient liksom den som skadats i tandvården. Tf står helt fritt från kommersiella intressen samt är politiskt och religiöst obundet. 

Tf arbetar för att:

  • Sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Patientens rättigheter som konsument stärks.
  • Tandläkaren informerar patienten innan behandling om olika alternativ och risker förknippade med dem.
  • Tandvården ska bli helt metallfri.
  • De som har eller haft besvär från tänderna ges rätt till sjukvård, rehabilitering och hjälpmedel som vid andra sjukdomar.
  • Alla som vill ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Patienten får gratis utbyte av dentala material inklusive proteser och implantat vid misstanke om biverkningar.
  • Nationella system för klinisk uppföljning av material och metoder i tandvården upprättas.
  • Ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter eller gåvor. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen. Tf är partipolitiskt och religöst obundet och tillhör Funktionsrätt Sverige.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885 eller swisha till mobilnr 123 24 15 222. Eller ge bort ett medlemskap.

Kondoleanser:
Kontakta först Tf via mail eller telefon för att ge oss uppgifter om den avlidnes namn, särskild hälsning och andra eventuella önskemål. Glöm inte adress eller mail dit kondoleansbrevet ska skickas. Pengarna sätts in på kontot som angetts ovan. 

Köp en lott
Tf är medlem i Folkspel och del av lottpriset går till förbundet. Köp själv eller ge bort några lotter. Klicka här för att köpa lotter via Tf-kontot.

Kontakta oss
Tandhälsoförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 
(Telefontid: vardagar kl. 10-13)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)