Tandvårdsskadeförbundet informerar om biverkningar av tandvårdsmaterial, ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt.

Rotfyllningar, blodförgiftning och C-vitamin

Sepsis eller blodförgiftning drabbar omkring 40 000 personer varje år och en femtedel avlider. Det man sätter in är intravenöst antibiotika, men ibland sätts det in försent eller så hjälper det inte av andra skäl. C-vitamin har använts för att bota sepsis och särskilt i kombination med tiamin (vitamin B1) har resultaten varit lyckade. Sepsis kan ha sitt ursprung i bakterier från munhålan och särsklit från rotfyllda tänder. 

Läs mer »

Sparsam med antibiotika

En stark oro finns för antibiotikaresistenta bakterier. Anledningen är den frekventa användningen och risken att allt fler bakterier blir mer tåliga mot olika sorters pencillin etc, vilket innebär att det kan bli omöjligt att utrota vissa bakterier som fått fäste i kroppen. Tandläkartidningen har publicerat en interssant artikel på detta tema. Tandvårdsskadeförbundet anser att PRF kan användas vid flera olika tillfällen i tandvården just för att minska behovet av antibiotika. 

Läs mer »

Rotfyllningar - omöjlig terapi

Rotfyllning av tänder är en omöjlig terapi, enligt tandläkare Karin Öckert. Rotfyllningar är fulla av bakterier hur duktig tandläkaren än är och bakterierna bildar gifter som via blodet sprids i kroppen. Hon har hjälpt många att tillfriskna från diverse sjukdomar enbart genom att ta bort rotfyllda tänder. Nu jobbar hon inte längre som tandläkare, men åker runt i landet och berättar om sina erfarenheter av risker med rotfyllda tänder. 

Läs mer »

Tandläkarskräck

Hälften av den brittiska befolkningen säger att de är rädda för att gå till tandläkaren och sannolikt är det ungefär likadant i Sverige. Många har således en känsla av obehag när det går till tandläkaren. Men de 12 procent av befolkningen som verkligen har en uttalad tandvårdsrädsla har allvarliga problem och kan på sikt få allvarliga problem med tänderna. Visst stöd går att få från regioner/landsting och vissa kliniker erbjuder lugnande medel eller nedsövning. 

Läs mer »

Demonstration i Stockholm mot 5G och annan strålning

Så är det dags igen att solidarisera sig med alla elöverkänsliga personer och kämpa för bättre skydd mot elektromagnetiska fält. Samling och demonstration sker på Sergels Torg i Stockholm den 4:e maj kl 12-16. Det handlar om att stoppa 5G då den är ännu värre än nuvarande mobilsystem. Sänkta gränvärden för apparater med mera med mikrovågsstrålning och en strålningsfri förskola är det som lyfts fram under demonstrationen. Välkommen till Sergels torg. 

Läs mer »

Livet förstört av kvicksilver

Redan som fyraåring fick Bo Gustafson Modin symtom på kvicksilverförgiftning. Plötsligt efter vaccination blev han enormt ljuskänslig och kunde knappt vara i ett normalt rum. Han kliade sig ständigt i ögonen, blev undersökt av många doktorer, men ingen kunde hitta något fel. Sedan dess har livet varit kantat av ljuskänslighet, ständig utmattning och kroniska smärtor. 

Läs mer »

Sida 3 av 532 sidor  < 1 2 3 4 5 >  Sista >

Sök på hemsidan


Bli medlem i Tf.
Anmäl dig online
 

​Alla går till tandläkaren!
Tf ger objektiv information och arbetar för bra och giftfri tandvård. Du har alltid nytta av Tf och behövs som medlem.

DRIFTSSTÖRNINGAR PÅ HEMSIDAN HAR GJORT DEN TRÖG. VI BER OM URSÄKT FÖR DET OCH HOPPAS PROBLEMEN NU ÄR LÖSTA.

Förutom hemsidan se här:
- Om amalgamsanering 
(hemsida)
- Sjuk av tänderna (Youtubefilm)
Sjuk av titan, (Youtubefilm) 
- Vetenskaplig avgiftningskonferens i Berlin 

Pressmeddelanden

Hantera ditt medlemskap
Logga in på Min sida. Avi om årets medlemsavgift har kommit via Bizsys AB i samverkan med Föreningssupport som sköter medlemsregistret. 

Detta är Tf

Tänderna är en del av kroppen och kan ge upphov till besvär även utanför munhålan. Tf informerar om biverkningar av tandvårds-material, risker med rotfyllningar och kopplingar till kroniska sjukdomar. Tf ger stöd till medlemmarna och arbetar för så riskfria tandvårdsmaterial som möjligt. Den största framgången är förbudet mot amalgam som trädde i kraft 2009. Tf fortsätter att ge objektiv information i olika tandvårdsfrågor. Förbundet står helt fritt från kommersiella intressen.

Tf arbetar för:

  • Att sjukvårdens högkostnadsskydd ska gälla all tandvård.
  • Korrekt information om risker för biverkningar av material inom tandvården.
  • Mindre riskfyllda tandvårdsmaterial och tekniker.
  • Helt metallfria tandvårdsmaterial.
  • Att alla tandvårdsskadade ska ha rätt till samma vård som gäller för andra sjukdomar.
  • Att alla ska ha rätt att byta ut sina giftiga amalgamfyllningar utan kostnad.
  • Att byte av alla dentala material inklusive proteser och implantat sker utan kostnad vid misstanke om biverkningar.
  • Att ett fungerande biverkningsregister upprättas för material som används i tandvården.

Gå med i Tf för att få hjälp och information eller bli medlem för att stötta förbundets verksamhet. Tf arbetar till största delen ideellt och ser därför gärna fler ideella krafter. Tf behövs för att ta tillvara patientens intressen och för att påverka utvecklingen.

Bidra gärna

Bidra gärna till vårt arbete genom att donera pengar till förbundet eller forskningsfonden. Sätts in på bankgiro: 226-4885. 

Kondoleanser kontakta Tf via mail eller telefon för uppgifter om den avlidna inklusive adress. Skickas senast dagen efter beställning. 

Kontakta oss
Tandvårdsskadeförbundet
Bellmansgatan 30
118 47  Stockholm
Tel 08-428 92 42 (teltid vardagar kl 10-13 plus måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20)
info@tf.nu
fragor@tf.nu (för frågor om tänder och hälsa)

Råd och stöd  
Råd och stöd kan ges via telefon 08-428 92 42 kl 10-13 alla vardagar samt måndag kl 16-18 och onsdag kl 19-20. 

Mailfrågor
Frågor besvaras även via mail: fragor@tf.nu